Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o szybką i trafną odpowiedź, mam zamiar kupić takie felgi lecz nie wiem czy to wszystko da sie zalozyc do E39 ?? jesli tak to jakie opony proponujecie ?? Posiadam 245/40/18 i nie chcialbym kupowac innych bo sa w bdb stanie

http://www.spawanie-plastiku.pl/picture_library/P1050812.jpg

Opublikowano

Bedziesz potrzebowal dystanse, inaczej nie zalozysz tych felg z dwoch powodow:

- maja zbyt wysokie ET dla E39

- maja zla srednice otworu centrujacego, piasta E39 ma 74.1mm, te felgi maja otwor 72.6mm

dystanse powinny miec ok. 15mm przod i 20mm tyl. Nie wiem czy uda Ci sie znalezc 15mm dystanse z konwersja 72.6>74.1mm

Opublikowano
Kupilem identyczne felgi do mojej e39 i tyl pasuje bez zadnych dystansow lecz przod juz nie podejdzie bo felga ociera o mcphersona. I teraz musze szukac dystansow na przod :| Kupowalem je od chlopaka ktoremu bez zadnych dystansow pasowaly te felgi i na przod i na tyl. Czy ktos wie jakie roznice sa w zawieszeniu w e39 skoro w jednych pasuje bez jakiegokolwiek problemu a w innych sa problemy? czy e39 poliftowe mialy juz inne zawieszenia? z gory dziekuje za odpowiedz