Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na inpie pokazuja mi sie 3bledy

Ambient Temperature

Camshaft Sensor inlet

Camshaft control inlet vanos

moim zdaniem sa to czujniki polozenia walka, wymienilem oby dwa na nowe wykasowalem bledy ale dalej jest samo, bledy wracaja :/ ! ktos ma jakis pomysl? dodam ze auto przy odpalaniu szczegolnie, pierwszym po nocy, jak diesel zaklekocze a pozniej juz wyrowna sobie wszystko i jest wporzadku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego w silniku N42 czesto pada valvetronic i na to zwróć uwagę i sporo osób łącznie ze mną miało problemy z przeskakiwaniem łancucha rozrządu, najlepiej jak podjedziesz do kogos kto zna sie na tych silnikach bo zwykly mechanik moze sobie nie poradzic.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze został zle rozrzad ustawiony, wiem ze potrzebne jest do tego specjalne urzadzenie.
Opublikowano
hmm nie no raczej warsztat ktory to robil to zna sie na rzeczy, przed ustawieniem rozrzadu byly bledy zwiazane z wypadaniem zaplonu, teraz nie ma tych bledow, tylko te co napisalem .. :( ehhh
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czujniki wałka rozrządu kupiles oryginalne ? bo jesli zamienniki to słyszalem ze one sa do bani i nie działają poprawnie. Aha i masz moze odczuwalny spadek mocy lub podwyższone spalanie ?
Opublikowano
hmmm no niestety sa to zamienniki .... ze spalaniem to nie wiem czy jest podwyzszone :) hehe bo od kupna byl problem z rozrzadem a teraz te bledy, ale spadek mocy hmmm no chyba jest jakis ... moim zdaniem powinna chyba lepiej isc, chociaz nie mam porownania wczesniej jezdzilem autem w ktorym bylo 155km a tutaj mam 115 wiec jest zupelnie inaczej... ale jak wciskam pedal w podloge to jest ok ok a po 3000obr jak turbo ! hehe :) jest takie przy czkanie i turbo :] a raczej plynnie moc powinna byc oddawana ....