Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W mojej e60 zabrakło dzielonej tylnej kanapy.. co jest dla mnie troche nie wygodne :?

Powiedzcie mi co musze wymienic poza kanapą aby zamontowac wersje dzieloną?

czy półka tylna też bedzie do wymiany?

Opublikowano

Cześć w bagażniku na "suficie" znajdują się wajchy do złożenia oparć .

Napewno kanapa , linki z wajchami , a czy półka hmm raczej nie koniecznie .

Nie wiem jak wygląda sprawa z zaczepami które trzymają dzieloną kanapę czy to też jest wymienne

fakt brak dzielonej kanapy jest troszku uciążliwe , plus jest przynajmniej taki że nie uszkodzisz sobie wnętrza wożąc jakieś długie rzeczy :)

Ja w poprzednim aucie miałem również dzieloną kanapę , załadowałem deseczki ładnie po pakowane do samochodu , deseczki na ogrodzenie miałem do domu jakieś 15 km , po czym ledwo wyjechałem ze sklepu , jechałem sobie dwu pasówką aż nagle gość przede mną z niewiadomych przyczyn gwałtownie hamował . Nie pozostało nic innego jak to samo zrobić , i deseczki całe opakowanie wjechało mi w konsole uszkadzając panel od klimy :( ( tylko w serwisie dostępny 900 zł + 14 dni czekania , w lecie bez klimy masakra ) co lepsze zabrakło jakieś 2cm do radyjka 2 din dotykowy ekran navi , tv koszt około 4 tys zł :)

Od tamtej pory biorę tylko transport wole zapłacić 50-100zł i mieć to gdzieś , przyjadą rozładują i po problemie

Opublikowano

Zalezy jak czesto chciałbys uzywac dzielonej kanapy.Ja tez mam ten problem,

ale mam na to sposób.Mianowicie,dolne śróby mocujące oparcie mam poluzowane.

Kiedy potrzebuje przewiesc cos duzego,odkrecam te śruby,odblokowywuje górne zatrzaski i

kłade kanape.Nie jest to idealne rozwiązanie,ale jakieś jest

hej

Opublikowano
Zalezy jak czesto chciałbys uzywac dzielonej kanapy.Ja tez mam ten problem,

ale mam na to sposób.Mianowicie,dolne śróby mocujące oparcie mam poluzowane.

Kiedy potrzebuje przewiesc cos duzego,odkrecam te śruby,odblokowywuje górne zatrzaski i

kłade kanape.Nie jest to idealne rozwiązanie,ale jakieś jest

hej

a w ktorym miejscu sa te sruby na dole? bo ostatnio wyjalem siedzisko i zadne sruby mi sie w oczy nie rzucily... chyba ze slabo patrzylem :P

Opublikowano

a jak rozblokwoać te gorne zatrzaski... bo potrzebuje zdjac tylna kanape... ;)

EDIT:

OK juz ogarnalem... od storny bagaznika sa takie dwie sruby i pomiedzy nimi jest jaki haczyk ktory trzyma kanape...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Musisz tam włożyć jakiś śrubokręt - odpowiednio dobrany do wielkości tych otworów - i nim pomanewruj. Jak w odpowiednim miejscu naciśniesz (połóż się w bagażniku i obejrzyj dobrze te otwory z zaczepami kanapy - będziesz mniej więcej wiedział jak wkładać śrubełek i jak nim pchnąć żeby zwolniło haki od kanapy) to otwiera się kanapa - sam to robiłem u brachola w e60 z niekładzioną kanapą tylną kiedy montowałem mu kabel do CB.

Pzdr.