Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Po zakupie Z3 z przebiegiem 143 k i zupełnie fabrycznym zawieszeniem, postanowiłem "odświeżyć" części eksploatacyjne. Znajomy serwis zaproponował mi zamienniki marek Lemforder i Febi Bilstein (łączniki drążka stab. gumy drążka stab. sworznie przednie i tylne wahaczy przednich, tuleje w belki tylnej. W związku z powyższym chciałbym się dowiedzieć, czy w Waszej opinii producenci ci godni są zaufania? Jak te części wypadają w porównanie z "oryginałami"?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Przemo

Opublikowano

Lemforder = Orginal (te czesci ida na "pierwszy montaz" do BMW) - to co kupisz w hurtowniach czy na allegro marki lemfordera, to jest to samo co w ASO tyle ze z mechanicznie usunietymi logami bmw i numerami czesci bmw.

Febi = nie wiem, nie mialem, ale ogolnie czyta sie raczej slabe opinie o tej firmie.

Wg mnie : wszystko Lemforder - poza sworzniami wahacza - meyle sa raczej mocniejsze.

Ja mam wlasnie taki zestaw w swojej Z i jestem bardzo zadowolony :).

Moze tak bys wrzucil zdjecia swojej Z w zamian za nasza (poki co moja) odpowiedz ? :wink: :norty:

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Dzięki Piotres za potwierdzenie.

Oprócz wymiany elementów zawieszenia, wymieniłem jeszcze opony - Toyo PROXEST 1R 205/55 R16 i muszę powiedzieć że jestem bardzo zaskoczony (pozytywnie) poprawą prowadzenia auta, szczególnie w koleinach (wcześniej były 225).

Zdjęcia :) hmm to moje drugie hobby zaraz po Z3, więc niedługo udostępnię galerię.

Pozdrawiam

Przemo