Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy kupiłem nową wiskozę do mojej bawarki i mam z nią mały problem

Gdy odpalam samochód po dłuższym postoju wiskoza przez jakieś 30 sek zachowuje sie jakby była na stałe zablokowana. Po około pol minuty wszystko jest ok

Koleżka mi podpowiadał ze sie "ułoży" a kto inny zeby reklamował bo część zle leżała na magazynie w sklepie. Podobno wiskoze powinno sie przechowywac w pozycji pionowej :?

Wisko firmy Sachs i nie należało do najtańszych

Jak to w koncu jest?

Opublikowano

według mnie nie masz się co martwić jest to normalny objaw

specjalny olej w środku zostaje odrzucony przez siłę odśrodkową i wszystko wraca do normy

Opublikowano
jedno z czym sie zgodze to to ,ze wiskoza powinna byc przechowywana w pozycji pionowej :D
Opublikowano
A ja bym się z tym zgodził, ze należy ja przechowywać i transportować w pozycji pionowej... :8) przykład. W sanoku jest fabryka autosan (autobusy) i do tych silników (mercedesa) idą na pierwszy montaż visco BEHR, technologowie diagności a nawet sam producent podaje ze w taki sposób sie powinno przechowywac i transportowac.....
Opublikowano

Kolego ja bym się nie przejmował na twoim miejscu i nic nie reklamował bo tylko zostaniesz bez Visco na czas reklamacji, a i tak jej nie uznają gdyż jest normalnym że po długim postoju(np. z dnia na dzień) podczas uruchomienia visco zahuczy i wraca do optymalnej pracy po paru sekundach. Jest to normalne. U siebie też tak mam i się nie przejmuje. A nie sądzę że ci huczy nawet jak pojeździsz i zgasisz na chwilkę i odpalisz zaraz. Olej musi się rozepchać po kanałach podczas odpalenia. Kolego a prawda jest taka że jak ci chłodzi to jest dobrze :cool2:

A co do przechowywania, niektórzy twierdzą że jak jest nowe to można rzucać, jeżeli już raz było w użyciu to pionowo. Ale to już każdemu z osobna zostawię do przemyśleń :) Ja osobiście wolę jak by mi dali pionowo zapakowane.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
ja kupiłem używkę bo wczesniej mialem visco co cały czas było spięte i u mnie dopiero jak się mocno zagrzeje silnik to sie spina i wieje z pełną mocą a tak w ogole go nie slychac