Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj nowy problem jest taki ze jak wcisne sprzeglo do polowy (nawet 2cm )to slychac mocne zgrzytanie cos glosno szumi.

Sprzeglo raczej pracuje ok ale cos sie dzieje.Wiem ze lozysko oporowe szumi na luzie a jak wcisniemy to przestaje.U mnie jest wcisniete do konca czy wycisniete to cisza.lekko dotkne pedal i odrazu glosno cos szumi.Moze mial ktos podobny problem?

dodam ze jak jest cieply to jest troche lepiej.pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

Łożysko i docisk zaczynają hałasować - u mnie tak docisk zgrzytał w poprzednim aucie, a co do szumu przy wciskaniu i dotykaniu sprzęgła to łożysko słychać , jeśli nie terkocze na puszczonym sprzęgle to jeszcze z nim chyba nie jest źle. Jak już pisałem u mnie pozgrzytwał docisk w poprzednim aucie (e36) i łożysko też szumiało przy wciskaniu a nawet dotykaniu sprzęgła było je słychać jak auto było zimne. Nic z tym nie robiłem auto sprzedałem a znajomy ,który je ode mnie kupił jeździ do dziś i z tego co wiem sprzęgła jeszcze nie robił. Nie wiem jak mocno u ciebie zgrzyta i szumi ale jeśli nie bardzo a sprzęgło ładnie bierze to nie przejmuj się tym za bardzo, podjedź może też do jakiegoś dobrego majchra i pokaż mu objawy - niech doradzi

pozdr