Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Czytałem mnóstwo postów na tym forum dotyczących zakupu bmw, w każdym z nich jest sporo istotnych informacji. Założyłem temat z myślą że wy, fani marki pomożecie mi w zakupie wymarzonego bmw. Będzie to trochę inny temat niż, ,,e39 czy e46" chodź i takie pytanie też mi się nasuwa:)

Zacznę od tego że na samochód mam przeznaczone 20 000 zł max(tj. bez ubezpieczenia, wkładu na początek itd itd). Tyle wykładam na auto.

Nie ukrywam że bardziej skłaniałbym sie ku e46, z silnikiem 1.8 2.0 wersja sedan. Tu się rodzi pytanie, co oprócz 6 cylindrów w 2.0, mocy, bardziej skłania ku temu silnikowi?

Chciałbym w przyszłości założyć gaz, i tu też jest z kolei dylemat bo skoro zamierzam wrzucić gaz to może 2,3 albo 2,5, różnicy w spalaniu odczuwalnej nie będzie, a mocy przybędzie znacząco, Jak te silniki znoszą gaz? W ogóle czy na te silniki można powiedzieć coś złego? No i czy się zmieszczę cenowo, Ja wiem... Allegro, otomoto... Ale tam naprawdę rozbieżność jest bardzo duża i ciężko wyrobić sobie opinię, a ja jestem w tym temacie blady.

Kolejne pytanie jest o ten Vanos? I w jakich wersjach, silnikach występuje? Czy zmienne fazy rozrządu to dobry wybór? (koszty). Aha i rozrząd na łańcuchu?

Mam jeszcze parę pytań, mianowicie, Kontrola trakcji(DSC), czy występuje w bmw przed liftowych? Bo takowe spotykam z dsc. A gdzieś mi przemknęło że przed liftem nie było...

BMW ma być moim drugim autem, teraz jeżdzę Corsą 1.4... Chciałbym auto do jazdy 50% miasto 50% trasa, a i mam się już nie bać wyprzedzić tira :oops:

Nie jeździłem tylnonapędowcem, liczę sie z tym, przejechałem się parę razy bmw na jesieni po mokrych liściach, i wiem że to auto będzie mnie uczyć pokory, po za tym zaufanie do Niemców, no i ten bajeczny wygląd.. Dlatego BMW,

Czy w razie próby zakupu ktoś z Lubelszczyzny mógłby pomóc mi w wyborze?

Pozdrawiam.!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na wszystkie albo niemal wszystkie Twoje pytania znajdziesz odpowiedź przeszukując zasoby forum. Postaraj się trochę! :search:

ZAMYKAM

pozdrawiam

Paweł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.