Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam duzy problem z moim autkiem, mianowicie jak popada deszcz nie dziala mi radio , klimatyzacja , swiatła na desce rozdzielczej, dzwiek migaczy ,wycieraczki przednie i spryskiwacze, .Sprawdzalem wszystkie bezpieczniki w aucie i nie sa spalone , prawdo podobnie mam jakies zwarcie? jak moge sprawdzic gdzie jest zwarcie ? prosze o pomoc w tej sprawie , dzieki wielkie.

rocznik 2004 touring navigacja 16/9 DVD MK IV

Edytowane przez Mawin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego sprawdz moduły odpowiedzialne za działanie tych urzadzen. Mialem kiedys podobny problem z elektryką i z uruchomieniem autka i okazało sie ze moduł swiateł zawilgł i trzeba było wymienic + moduł EWS trzeba było styki przeczyscic.
Opublikowano
Kolego sprawdz moduły odpowiedzialne za działanie tych urzadzen. Mialem kiedys podobny problem z elektryką i z uruchomieniem autka i okazało sie ze moduł swiateł zawilgł i trzeba było wymienic + moduł EWS trzeba było styki przeczyscic.

przeczyscilem wszystkie styki pod maska razem z tym głównym + i ten moduł EWS co wpomniales , takie biale pudelko pod kierownicą za przelacznikami no i nadal mam wariacje elektryki , nie dziala to wszystko co wymienilem. Bezpiecnziki sa wszystkie dobre, obiawy sa takie czasem ze jak zgasze silnik i chce odpalic ponownie to nie moge , musze zamknąć wszsytkie okna i zamknac drzwi z kluczyka od srodka i spowrotem otworzyc i dopiero auto odpala , i czasem jak wylacze silnik i wyciagne kluczyk to swiatla sie swiecą na desce rozdzielczej i dmuchawa wieje ktora juz byla odpalona wczesniej , a nie powinno tak byc ;/ , kurde co to moze byc ? a mozez mi powiedziec gdzie te moduliy sie znajdują odpowiedzialne za to wszysto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego jeden moduł musiałem wymienic na nowy bo nic nie dało sie z nim zrobic, moze ty tez masz któryś zepsuty.