Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z Was miał możliwość porównania standardowego zawieszenia w 130i w stosunku do 120i? Czy jest ono dużo twardsze i mniej komfortowe? (pomijając kwestię opon 205/55/16 w 120-tce a 17 cali w 130-tce.
Opublikowano

Po pierwsze jesteś nowy , i odrazu zakładasz dwa takie same tematy .

Po drugie zawiesznie nie zależy od silnika a tylko od opcji w jakiej ktoś zamówił 120 i lub 130 i

Jeżeli w 120i jest standardowe zawieszenie a w 130i sportowe to oczywiście że będzie różnica

130i występowało wogółe na 17-stce ? ja widziałem tylko 18-stki

W jedynce były chyba 3 rodzaje zawieszeń nie pamiętam dokładnie ale inni tutaj ładnie opiszą :) łącznie z numerami katalgowymi :)

I chyba wersja 130 i nie ma w żadnej wersji wyposażenia standardowego zawieszenia ze względu na moc i właściwości jezdzne musi być w serii twardo , lecz mogę się mylić

Ja u siebie w 116i może się wydawać słabizna i zawieszenie pewnie najmiększe a się można mylić bo mam z możliwych najtwardsze :)

Opublikowano
dwa posty - zdarza się, mogę tylko przeprosić. Natomiast mimo wszystko prosiłbym o wypowedź osoby, które miały możliwość porównać te dwa auta w nazwijmy to "standardowych" dla nich zawieszeniach.
Opublikowano
dwa posty - zdarza się, mogę tylko przeprosić. Natomiast mimo wszystko prosiłbym o wypowedź osoby, które miały możliwość porównać te dwa auta w nazwijmy to "standardowych" dla nich zawieszeniach.

Zależy co znaczy standardowe? Może być takie wyposażenie, że 120i będzie mieć sportowe zawieszenie, albo ktoś przy konfigurowaniu 130i zrezygnował z zawieszenia sportowego i zażyczył sobie "zwykłe".

Więc jak masz 2 konkretne egzemplarze to można porównać, weź numery VIN i można badać. Wiadomo że prawdopodobieństwo że jest zawieszenie sportowe M jest zwykle większe w 130i bo jak ktoś wybiera tą wersję to nie szuka auta z zawieszeniem miękkim.

Co na pewno 130i ma większe hamulce niż 120i z racji różnicy mocy.

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... z racji różnicy mocy.

A to nie ze względu na masę samochodu? . :wink:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.