Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzis o 2 w nocy miała miejsce dziwna sytuacja.. otóż na stacjonarny dostałem "strzałke", obudziłem sie, wychyliłem przez okno i co widze? otóz w samochodzie była otwarta klapa bagażnika, poszedłem (mieszkam w domku, wóz stał na polbruku) posprawdzałem i żadnej ingerencji nie było ale dodatkowo okazało się że pod maske mozna było wsadzić palce.. tez cos kombinowali, alarm zawył dopiero jak probowałem ją otworzyć. Z bagażnika nic nie zginęło a bylo pare pierdół.. Jak można otworzyć tą klape bagażnika bez alarmu? co sie stanie jak wyjmą aku, alarm off i na lawete? dodam jeszcze że brama mam na siłowniki.. nie wiem jak chcieli ją otworzyć choć to pewnie to tez nie problem.. dodam ze BMW kupione tydzień temu, a 2mce temu zawineli mi Passata tez z pod domu.. co o tym myślicie?
Opublikowano
Dobrze ubezpieczyc i spac spokojnie. Jak beda chcieli ukrasc to i tak ukradna. Jak nie w nocy to na drodze podjada i każą grzecznie oddac auto. Widocznie tak juz jest ze e60 to popularny model u zlodzieji. Jesli zalezy ci zeby auta faktycznie nie wywiezli to zamontuj jakies dodatkowe zabezpieczenia, np z RFID albo bluetooth, ostatecznie system sledzenia auta. Jelsli ukradna to latwo odnajdziesz.
Opublikowano
Moim zdaniem na kluczyku ktoś może przypadkowo nacisną przycisk klapy bagażnika i się otworzyła , złodziej nigdy nie otwiera samochodu bez śladu :) on się nie kieruję " nie będziemy mu niszczyć bo ma BM_ke :) "
Opublikowano
czyli nie ma możliwości otwarcia bagaznika, maski czy drzwi bez jakiejkolwiek ingerencji mechanicznej? to otwarcie bagażnika to myslałem, że złodziej zeskanował kod czy co tam trzeba i otworzył z własnego pilota.. pewnie bzdury ale nie mam innego wytlumaczenia, no chyba że faktycznie żona przypadkowo otworzyła...
Opublikowano

niby zona itp ale napisałes....

posprawdzałem i żadnej ingerencji nie było ale dodatkowo okazało się że pod maske mozna było wsadzić palce.. tez cos kombinowali, alarm zawył dopiero jak probowałem ją otworzyć.
to chyba maski z pilota nie można otworzyć :wink:
Opublikowano
jeśli mieszkasz w domku jak mówisz to rozważ założenie monitoringu (chociażby samoobsługowego), nie będziesz się głowił czy ktoś kombinował przy samochodzie, czy ktoś z domowników nieświadomie użył kluczyka etc.
Opublikowano
Witam, dzis o 2 w nocy miała miejsce dziwna sytuacja.. otóż na stacjonarny dostałem "strzałke",

To może być klucz do rozwiązania zagadki .

Ktoś zadzwonił przecież do ciebie ,może więc odwiedź sąsiadów i zapytaj o tą sytuację.

Moim zdaniem nic nie dzieje się bez przyczyny.

Opublikowano

Niewiem czego złodziej który chcący ukraść twoją e60 szukał by w bagażniku , kierownica stacyjka , pedały itd wszystko jest we wnętrzu a nie w bagażniku :)

Moim zdaniem ktoś przez przypadek mógł nacisnąć przycisk otwarcia klapy

to otwarcie bagażnika to myslałem, że złodziej zeskanował kod czy co tam trzeba i otworzył z własnego pilota..

Za dużo filmów !

Jaki sens by złodziej miał otworzyć ci bagażnik w dodatku bez śladu ! , wczołgać się do wnętrza auta otworzyć maskę a pózniej znowu pokonywać tą samą drogę wyjścia przez bagażnik ? Nie bardzo rozumiem gdyby chciał to wypruł by ci wkładkę w drzwiach i otworzył jak swoje lecz ze zniszczeniami

Drugie pytanie czy masz wogóle dzieloną tylna kanapę .

A po trzecie maske otworzyć tak od spody ( leżąc) to się poporstu nie da , jedynie kanał

Opublikowano
Witam, dzis o 2 w nocy miała miejsce dziwna sytuacja.. otóż na stacjonarny dostałem "strzałke",

To może być klucz do rozwiązania zagadki .

Ktoś zadzwonił przecież do ciebie ,może więc odwiedź sąsiadów i zapytaj o tą sytuację.

Moim zdaniem nic nie dzieje się bez przyczyny.

sąsiadów mam od groma (blok na przeciwko) ale jak bedzie okazja to popytam

Niewiem czego złodziej który chcący ukraść twoją e60 szukał by w bagażniku , kierownica stacyjka , pedały itd wszystko jest we wnętrzu a nie w bagażniku :)

Moim zdaniem ktoś przez przypadek mógł nacisnąć przycisk otwarcia klapy

można tak to tłumaczyc natomiast maske że za lekko trzasnąłem choć to i tak duży zbieg okoliczności

Drugie pytanie czy masz wogóle dzieloną tylna kanapę .

A po trzecie maske otworzyć tak od spody ( leżąc) to się poporstu nie da , jedynie kanał

jest dzielona

Opublikowano
wczołgać się do wnętrza auta otworzyć maskę a pózniej znowu pokonywać tą samą drogę wyjścia przez bagażnik ?

Nie wiem jak w 2004 ale w moim 2008(inny kluczyk) jak się zamknie z pilota to się z wnętrza nie otworzy klamką.