Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje potanię kieruję głównie do użytkowników wymienionych w temacie opon lecz nie tylko.

A mianowicie czy mogą koledzy się podzielić opinią na temat Toyo Proxes T1-R ? czy raczej

szkoda kasy na nie i nie warto sobie nimi głowy zawracać,jakie ewentualnie polecacie?

Z góry dziękuje i Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Miałem założone w passacie 1.8 125KM. Na suchym trzyma się jak przyklejona :shock: na mokrym też w miarę ok. Jedno mnie tylko zraziło na nowych zrobiłem 10.000 i były do wyrzucenia :mad2: , bardzo szybko się zdzierają. Nadmienię że nie było palenia gumy. Jak dla mnie to szkoda kasy, ale to jest tylko moje zdanie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

T1 można moim zdaniem już podpiąć pod pół - slicki tak jak np proxy r888. Tak jak kolega pisał, będą się trzymać lepiej niż pociąg towarowy na szynach ale za to po około 10k km trzeba będzie je zmieniać. coś za coś

pozdr.

• Członkowie klubu
Opublikowano
T1 można moim zdaniem już podpiąć pod pół - slicki tak jak np proxy r888.

Nie przesadzaj... R888 to zupełnie co innego niż T1-R...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
T1 można moim zdaniem już podpiąć pod pół - slicki tak jak np proxy r888.

T1R to półslicki? Albo sobie żartujesz, albo nie masz pojęcia o czym piszesz, albo, co mam nadzieję, pomyliło Ci się z R1R.

T1R to najzwyklejsze opony drogowe - bardzo przyzwoite na suchym, ale wbrew temu, co sugeruje bieżnik, przeciętne na mokrym.

Generalnie - warte swojej ceny - ani lepsze ani gorsze od innych w tej klasie.

Opublikowano
Bardzo dobre opony T1R jedne z najlepszych na rynku tak samo R888,oraz polecilbym yokochame avs sport, wszystkie te opony niestety nie nadają się na mokrą nawierzchnię, często stosowane na 1/4 mili (tam gdzie auta nie mają trakcji) wszystkie mają homologacje.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ok Dzięki panowie za info.

Pojeżdżę na nich trochę i napiszę o swoich spostrzeżeniach.

Dotychczas zrobiłem około 2500 km , i wszystko ok zarówno na suchym jak i mokrym.

Ciekawe co będzie na śniegu :wink: hehehe