Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie mam BMW e39 530D przycis DSC. automat nie chodzi mi kontrola trakcji nie wyswietal sie błąd na liczniku ani bład abs predkosciomierz smiga oki przycis elaczenia i wylaczenia wogole nie reaguje ale jak sie robi tesci na sliskim to niestety nie dziala

Opublikowano

widać że świeży kolega, więc może powiem tak od jak dawna masz samochód ?? działało wcześniej i się popsuło czy nie działa od kiedy kupiłeś samochód ???

trochę więcej info i trochę bardziej po polskiemu :D

pozdrawiam :D

po co komu porsche skoro można sobie pośmigać Bunią :D

Zmienione specjalnie dla Kolegi z forum :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Wiec

tak samochód mam od października jest to 530d 2001 ma przycisk DSC komputer pokazuje ze niby jest wszystko ok ale chcę lub wyłączyć nic się nie zaświeca tak jakby przycisk nie działa w grudniu pojechałem pośmigać na śniegu na pasie (stare lotnisku) i fura latała bokiem jak tralala ale nic nie wyłączałem i włączałem kontrolka tez się nie paliła a przy załączonym dsc powinno sie coś dziać

Opublikowano

Przy załączonym DSC powinieneś czuć, że auto samo hamuje wybranymi kołami. No i na śniegu nie ruszysz z maksymalnie buksującymi kołami - czuć zaraz, że klocki hamulcowe przytrzymują koła. Ja bym najpierw sprawdził bezpieczniki - może ten odpowiedzialny za DSC padł i system nie jest aktywny.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...