Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam pytanie czy mozna kupic osobno plastik,który chodzi w prowadnicy szyby przedniej w E46 (taki biały) jesli tak to gdzie? A moze zna ktos jakis sposób naprawy tego. dzieki za pomoc Edytowane przez makitrans
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupisz w serwisie, po za będzie ciężko.
Opublikowano
W tym rzecz ze w serwisie wystepuje tylko z całym mechanizmem, samego plastiku nie kupisz! pozostaje tylko allegro ale tez cały zestaw trzeba kupić.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
popraw ten temat wg. opisu z linku...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
tez mam problem z mechanizmem szyby przedniej...opuszcxza sie ale juz do gory niechce isc...jakos krzywo idzie...;/ jak robilem w serwisie szyberdach to kazalem im zajrzec...powiedzieli ze musze caly mechanizm kupic bo cos tam poszlo czego juz naprawic niemozna...CIekawe czy prawda czy poszlo jakies gowienko ktore mozna zrobic....na dniach bd jechal na szroty w celu zakupu mechanizmu, bez silniczka bo jest dobry podobno :)
Opublikowano

Naprawiałem to już u siebie.

Polecam wątek: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=71085

Po roku musiałem poprawiać, bo odkręciła się śruba od uchwytu trzymającego szybę (tego czerwonego) i szyba wpadła do środka. Poprawiłem z użyciem Loctite'a. Przy okazji poprawiłem patent z opaskami nylonowymi, bo "zgrubienia" na opaskach ocierały o nierówności na szynie i wydawały niepokojące dźwięki przy podnoszeniu/opuszczaniu. Przekręciłem je na bok i okleiłem poksiliną, tak żeby nic nie ocierało o szyny. Teraz jest elegancko :cool2:

A tak to wyglądało za pierwszym razem:

http://img208.imageshack.us/img208/5949/szybab.th.jpg

Opublikowano
A wiec tak...bylem dzisiaj u ''znajomego'' ktory zrobil mi tymi opaskami tak jak trzeba bo robil to juz w 2 bm-kach chodzilo dobrze....po chwili znowu to samo;/ niechce sie podnosic do gory i trzeba pomagac reka przesuwac szybe...i nastawiac ja bo na bok sie odchyla;....;/ lipa ;/ chyba jednak ten mechanizm do wymiany...jak sadzicie ???
  • 5 lat później...
Opublikowano

Witajcie.

Jeśli chcecie wymieniać ten mechanizm podnoszenia szyb w waszym samochodzie to odradzam firmę z allegro - WRC - SWIATCZESCI !!!

UNIKAJCIE TEGO SPRZEDAWCY. KUPIŁEM MECHANIZM OPUSZCZANIA SZYB OD NICH. OKAZAŁ SIĘ WIELKIM SZAJSEM, NIE WYTRZYMAŁ 3 MIESIĘCY W WARUNKACH LETNICH. SPRZEDAWCA PRZY REKLAMACJI ZAŻĄDAŁ PARAGONU OD MECHANIKA. JAK SPEŁNIŁEM JEGO WARUNKI TO OKAZAŁO SIĘ, ŻE USZKODZENIE NASTĄPIŁO W WYNIKU DZIAŁANIA "CZYNNIKA ZEWNĘTRZNEGO" I NIE UZNALI REKLAMACJI. PYTAM SIĘ GNOI CO TO ZA CZYNNIK ZEWNĘTRZNY??? KRASNOLUDEK SIEDZĄCY POD WYGŁUSZENIEM DRZWI?? POTEM ZWALALI WINĘ NA MECHANIKA. SZKODA WASZYCH PIENIĘDZY I CZASU. ODRADZAM. LEPIEJ KUPIĆ GDZIE INDZIEJ I NAPRAWIĆ RAZ I PORZĄDNIE. NIE TRZEBA NISZCZYĆ MATY WYGŁUSZAJĄCEJ, KILKUKROTNIE JĄ ODKLEJAJĄC. WIADOMO, ŻE POTEM MOŻE NAM DO SAMOCHODU DOSTAWAĆ SIĘ WODA. PRZESTRZEGAM PRZED NIMI !!!!