Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam ,e46 330D Automat, problem wygląda następująco gdy na przykład jade 50km/h i gwałtownie dodam gazu załóżmy auto redukuje bieg i mocno przyspiesza (i teraz ważne bez zmiany biegu na wyższy uderzenia Nie ma)po czym załącza wyższy bieg i zaraz po załączeniu wyższego biegu ja załóżmy puszczam nagle gaz bo np jakiś zwierzak mi wybiegł na drogę lub po prostu muszę :? po odpuszczeniu nogi z gazu po ok 1 sekundzie słychać głuche nie metaliczne uderzenie z tyłu auta i takie szarpnięcie nim dzieje się tak gdyż skrzynia wykonuje jakis manewr po Całkowitym odjęciu nogi z gazu, załącza luz kiedy koła jeszcze napędzają silnik nie wiem strzelam :x . Dodam ze dzieje sie takie coś przy opisanym przypadku, i tylko przy niskich prędkościach, zapewne dlatego iż w automacie OD ok 100km/h po puszczeniu nogi z gazu auto hamuje silnikiem nie zwalniając biegu na luz, po niżej tej prędkości skrzynia włącza bieg neutralny, innych problemów nie ma zadnego wycia z dyfra pukania czy stukania, nie mam takich sytuacji dość często kiedy przyspieszam auto zmienia bieg na wyższy i nagle puszaczam gaz, jednak jeśli czasem sie nadarzy taka sytuaja to bardzo mnie to denerwuje. :duh: koledzy czekam na jakąś odpowiedz lub więcej pytań w razie jakichś szczegółów. Pozdrawiam Edytowane przez Marcin330D
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
Kolego ja mam tak tyle że w manualu,i to jest łożysko gumowe tylne,po prostu jest wybite i ma luz,moze masz coś innego ale jedz na podnośnik i mechanior zaraz wyczai co jest grane.