Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Trochę poszukałem na forum, ale nie znalazłem wszystkiego. Mianowicie interesuję mnie każda "część" która wchodzi w skład M-Pakiet'u w poliftowym E39, żeby nie naciąć się na jakiegoś "składaka" Na razie wiem to:

* M-pakietowy zderzak przód i tył

* Malutki spojler na klapie

* Napis "M-pakiet" na progach

* 3 ramienna kierownica (zauważyłem, że nie zawsze jest multifunkcyjna)

* Srebrne wykończenia- listwy w środku

* telefon

... a dalej prosiłbym was o pomoc :)

Prosiłbym Was także o każdą rade/porade odnośnie "M-Pakietu"

Z góry dziękuję

Opublikowano

- czarna podsufitka

- felgi M-Pakiet styling 66 (chyba, że ktoś sobie zamówił inne ale to powinno być wyszczególnione po rozkodowaniu VIN)

- zdaje się, że progi w m-pakiecie są trochę inne niż seria

- tapicerka środka typu ALCANTARA (chyba, ze ktoś wziął skóry normalne ale to też wtedy powinno być widoczne po rozkodowaniu VINu)

- przednie fotele z wyciąganymi/regulowanymi częściami pod uda

Pzdr.

Opublikowano

Właśnie taką kupiłem

I ma tak:

-zderzaki

-felgi 16''

-podkładka pod stope + na progi

-czarna podsufitka

-przednie fotele z wyciąganymi/regulowanymi częściami pod uda

-3 ramienna kierownica multifunkcyjna

-czarna skóra

-drewno

-telefon

-sztywne niskie zawieszenie

-brak spoilera i znaczka M5 i 530i

-szyberdach

-automat

Wszystko jest zgodne z VIN auta o brakach spoilera i znaczka jest tez w vinie wyraznie napisane

Model 530i

Jak na razie to ja rejestruje, jak dla mnie zawieszenie jest super ale dziecko juz zwymitowało , spalanie jeszcze nie wiem ale jak patrze na komputer to tez mi sie chce , miało byc 11-12 po czestochowie( u kolegi sprawdzalem w manualu) a jest 15-16, daje sobie misiąc na zapoznanie sie z autem jak tak dalej bedzie to sie zastanowie co robić (mam na mysli sprzedaz)

Opublikowano
jest 15-16, daje sobie misiąc na zapoznanie sie z autem jak tak dalej bedzie to sie zastanowie co robić (mam na mysli sprzedaz)

Na kompie to w 520 mam z 14 po małym mieście :D

Opublikowano
jest 15-16, daje sobie misiąc na zapoznanie sie z autem jak tak dalej bedzie to sie zastanowie co robić (mam na mysli sprzedaz)

Na kompie to w 520 mam z 14 po małym mieście :D

W 528i z automatem 16-18 zależnie czy więcej jeżdże w dzień czy w nocy.

Opublikowano
Właśnie taką kupiłem

I ma tak:

-zderzaki

-felgi 16''

-podkładka pod stope + na progi

-czarna podsufitka

-czarna skóra

-drewno

-telefon

-sztywne niskie zawieszenie

-brak spoilera i znaczka M5 i 530i

-szyberdach

-automat

Wszystko jest zgodne z VIN auta o brakach spoilera i znaczka jest tez w vinie wyraznie napisane

Model 530i

To może jest to tzw Sport Pakiet bo czytałem o czymś takim na którymś forum. Charakteryzuje się właśnie tym, że auto jest wyposażone w elementy z M-Pakietu ale nie we wszystkie. (chodzi tu przede wszystkim o brak spoilera na klapie, drewno zamiast alu listew i felgi 16" - o ile nie były podmienione przez kogoś wcześniej.) Ale jak jest z tym to trudno mi powiedzieć - pewnie jest tak, jak z odniesieniem się znaczków na klapie danego modelu do jego faktycznej pojemności silnika :mrgreen:

Pzdr.

Opublikowano
Wydaje mi sie że nie ma reguly. Można spotkac tzw czesciowy M pak np. E-39 z zawieszeniem M pak + kierownica bez zderzaków i czarnej podsufitki.
Opublikowano

Ja właśnie taki częściowy (albo jedyny możliwy na tamten czas) M pakiet posiadam. Z VIN-u wyszło że mam zawieszenie M i kierownicę (serducho + multifunkcja) a poza tym nie mam zderzaków M, nie mam czarnej podsufitki (beżowa), skórzane fotele (beż) i drewniane listwy ozdobne, ale bardzo mi się to podoba na szczęście :8)

Dodam że data produkcji mojej E39 to połowa grudnia 1999, w dowodzie 2000.

BMW E39 530dA Orientblau Metalic

http://img11.imageshack.us/img11/9696/podpisyv.jpg

Galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=146383

Elektronika samochodowa Tomasz Pyszka tel: 602 757 397

http://www.mechatronika.krakow.pl/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
st super ale dziecko juz zwymitowało , spalanie jeszcze nie wiem ale jak patrze na komputer to tez mi sie chce , miało byc 11-12 po czestochowie( u kolegi sprawdzalem w manualu) a jest 15-16, daje sobie misiąc na zapoznanie sie z autem jak tak dalej bedzie to sie zastanowie co robić (mam na mysli sprzedaz)

To już możesz sprzedawać. 11 po dużym mieście to może palić 530dA a nie benzyna.

Opublikowano

Z tym wyposażeniem to różnie jest, kto co chciał jak kupował to se zamawiał , bo ja naprzykad w swojej mam tylko w środku wyposażenie M-ki :

- zawieszenie sportowe+ obniżone + rególowane ( nie M- technik )

-felgi 16''

-podkładka pod stope + na progi bez znaczka M

-czarna podsufitka Alcantra

-czarna skóra

-srebrne listwy

-itp.:

A w kwesti spalania to w 530D pokazuje mi ok. 8,4 jak jeżdże w "koło komina " :)

Opublikowano
miało byc 11-12 po czestochowie( u kolegi sprawdzalem w manualu) a jest 15-16, daje sobie misiąc na zapoznanie sie z autem jak tak dalej bedzie to sie zastanowie co robić (mam na mysli sprzedaz)

Kolego Contor!

Polecam już wystawiać na Allegro, bo tyle będzie paliła raczej. Mam 528i, która nigdy mi nie spaliła poniżej 10l, nawet podczas ślimaczej trasy (do 3tys. obrotów - 130 km/h). A na forum widziałem nie raz posty, w których mowa o spalaniu 7 - 8 l. Nie wiem, jak trzeba jechać, żeby taki wynik osiągnąć... Poza tym normalnie jeżdżąc komp pokazuje u mnie niby 11 z hakiem, ale w realu wychodzi jakby więcej :wink: Jeśli masz auto w lux stanie to bez problemu sprzedasz z tym motorem, to właśnie następca słynnego 528i. Do tego M-pakiet...Alternatywnie możesz zlecić montaż instalki LPG, co obetnie wydatki na paliwo o ponad 50 %, ale to już zależy czy jesteś "paliwowym ortodoksem", czy LPG uznajesz.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
Do tego w sąsiednim poście widzę, iż pomimo Twojego krótkiego stażu z e39 już zaczęli Ci ją rozszabrowywać...chamówa.

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

Spoko, spoko. Mnie też po 2 miechach ukradli halogeny m-pakietowe a potem jeszcze jakiś idiota wziął listwę tylną ze zderzaka...

...i tylko jedną - prawą. Widać jemu chyba tej brakowało to sobie wziął z innego auta (mojego). Na szczęście mam bez parktronika więc koszt przywrócenia auta do poprzedniego stanu to 70pln w ASO za listwę.

Pzdr.