Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy,

przyciemniałem dzisiaj szyby w swojej 320, rozebrałem tylne drzwi doszczętnie,

żeby dostać się do szyby musiałem wymontować poduchy powietrzne z tylnych drzwi

Niestety odwaliłem kupę totalną bo nie zwróciłem uwagi, że kluczyk był w stacyjce w pozycji 1 :( abym mógł używać elektrycznych szyb

Po złożeniu drzwi i zamontowaniu poduszek zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej :(

W aucie mam 8 poduszek, ruszałem tylko te z tyłu

pomóżcie co robić żeby kontrolka zgasła ???

Jak mi się zaświeciła kontrolka od klocków, to po ich wymianie i czujnika kontrolka po przejechaniu 1-2 km zgasła, a ta cholera od poduszek nie chce zgasnąć.

Opublikowano

NO to dałem ciała :(

Na nieszczęście w okolicy nie mam nikogo kto za w miarę nieduże pieniądze skasowałby mi ten błąd

zastanawiam się czy nie kupić na allegro jakiegoś interfejsu...

może ktoś podpowiedziałby mi co wybrać abym mógł sprawdzić błędy i skasować je ??

Opublikowano

a u mnie jest tylko jeden zakład i za każde podpięcie do kompa krzyczą 100zł :(

tak więc wolę zakupić interfejs

został mi interfejs OBDII na USB obsługujący VAG'a którey używałem w golfie III i passacie B5

czy jeśli kupię przejściówkę na okrągły wtyk to uda mi się połączyć za pomocą tego interfejsu np Carsoftem ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do twojego ostatniego pytania to nie znam odpowiedzi. Co do tego błędu to tylko przez kompa no i aby uniknąć po raz kolejny takiego błędu to nie wystarczy mieć wył zapłonu jak to napisałeś w pierwszym poście (przynajmniej tak Cie zrozumiałem) trzeba w takim przypadku odłączyć akumulator.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

dzięki za te info bo w przyszły weekend będę rozbierał przednie drzwi i na pewno nie będę odpinał akumulatora bo wtedy nie mógłbym poruszać elektryczną szybą :)

żeby nie odłączać poduszek będę musiał jakoś podwiesić je na sznurkach, tak żeby nie pourywać kabli