Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam dwa problemy z moją bawarką

Gdy odpalam silnik obroty wskakują na ok 1500rpm i falują. Co ważne nie zawsze sie tak dzieje tzn nie przy każdej odpałce. Zdarzyło mi sie to juz wczesniej raz czy dwa razy ale od tygodnia nawet kilka razy dziennie. Po ruszeniu z miejsca i przy dalszej jezdzie problem nie występuje wogóle. Tylko jakby auto słabsze

Drugi problem, który dreczy mnie juz jakies 2 tydnie to bardzo dziwne i nietypowe zachowanie sprzęgła wiskotycznego. Kupiłem nowe jakieś pół roku temu. Zdarza sie, że wisko obraca sie zbyt szybko i wiatrak wydaje charakterystyczny szum jakby sprzegło sie zablokowało. Jednak po wyłączeniu silnika i ręcznym obróceniu wszystko jest w porządku wiatrak obraca sie bez żadnych oporów. Problem także nie wystepuje zawsze i niezależnie od temperatury silnika. WTF? :| :|

Aha usterki nie pojawily sie w tym samym czasie i wystepują niezaleznie :roll:

Z góry dzieki

Pozdrawiam

Opublikowano
Może silniczek krokowy się blokuje, jest brudny i przez to obroty są nie prawidłowe. Na forum chyba znajdziesz instrukcję jak go "wykąpać". Może diagnoza komputerowa by coś podpowiedziała.