Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Szukam pomocy w zdiagnozowaniu usterki zwiazanej z rozsadzaniem ukladu chłodzenia w BMW E-46 1.9 benzyna. Zaczęło się od zerwania węża przy chłodnicy. Później poszedł dolny trzpień, a następnie zbiorniczek wyrównawczy. Zacząłem od odpowietrzenia. Wymieniłem korek od zbiorniczka. Kolejna diagnoza to uszczelka pod głowicą. Koleś rozebrał i się okazało że wszystko jest ok. Nie było żadnych śladów na uszczelce ani na głowicy. Głowice mimo wszytko splanowałem. I problem dalej istnieje. Mam kolejne wycieki przy chłodnicy. Brak mi juz kasy i nerwów na ten układ. Nie mam pojęcia jaka jest tego przyczyna. Dodam że temperaturę mam idealna. Nic nie faluje. Grzeje bardzo dobrze. Silnik nie szarpie. Pomóżcie koledzy. Edytowane przez hope72
Opublikowano
kolego chyba masz kamienie w przewodach i dlatego tak sie dzieje bynajmniej u mnie tak bylo a dlatego tak sie stalo bo kiedys ktos nalal do chlodnicy wody zamiast plynu a tam sa przewody aluminiowe musisz odkamienic przewody i bedzie cykal ;)
Opublikowano
bmw 318i 1.9 99r. witam kto mi pomoze rozwiazac moj problem? polega on na tym ze gdy auto jest zimne ledwie po odpaleniu go jak dodaje gazu to przerywa tak jak by paliwo nie doplywalo nie wiem czy to jest problem przeplywomierza czy potencjometru gazu lub tez moze czegos innego? a gdy silnik sie rozgrzeje i zlapie optymalna temperature juz chodzi calkiem niezle aczkolwiek gdy sie wcisnie pedal gazu do podlogi to szarpie ;/ prosze o pomoc pozdrawiam.
Opublikowano
Dzięki za rade - o tym nie pomyślałem. Może poprzedni właściciel zalał układ wodą. Auto jest z Włoch a tam temp. są niezłe latem.