Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tego co wiem to trzeba kasować, bo komputer przyjmuje stan jakby awaryjny, wtedy więcej pali. A powiem Ci, ze znajomemu też sie ta kontrolka świeciła dłuższy okres czasu aż mu wywaliło poduchę podczas jazdy, wiec radze podjechac na kompa i zrobić aktualizację.
Opublikowano
Nie słyszałem nigdy o takim przypadku żeby komp przeszedł w tryb awaryjny albo wystrzeliły poduchy hehe ... z powodu przekroczenia km INSPEKCJI. Funkcja ta jest po to aby kieujacy był informowany o podstawowych czynnościach obsługi pojazdu. Ja jeżdze bez kasowania uż X tys i nic się nie dzieje. Jeżeli chcesz to skasować to poszperaj na forum i znajdziesz jak przy pomocy kluczyka i przycisku kasowania km. (dla nie wprawionego może to zająć kilka może kilkanaście minut) lub przy okazji podłączenia do kompa można skasować ale szkoda kasy żeby z tym specjalnie jechać do kogoś z kompem
  • 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Z tego co wiem to trzeba kasować, bo komputer przyjmuje stan jakby awaryjny, wtedy więcej pali.

ja właśnie jeżdżę bez skasowanej inspekcji..za każdym razem kiedy odpalam to mnie irytuje,ale SKĄD PRZYPUSZCZENIA,ŻE PALI WIĘCEJ i jaki TRYB AWARYJNY ?

i fakt spalanie mam wysokie,bo ok.14l zawsze się kręci..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeszło dwa lata temu widocznie wiedza na ten temat była znikoma :mrgreen: ale sam pomysł bardzo interesujący :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

"Wyłączyć zapłon .

Wcisnąć i przytrzymać przycisk od kasowania przebiegu

Ustawić przełącznik zapłonu w pozycji 1.

Po 5 sekundach pojawia się OIL SERVICE albo INSPECTION razem z informacją reset albo re

Zwolnić przycisk

Wcisnąć i przytrzymać przycisk

Po kolejnych 5 sekundach informacja reset zaczyna migać.

Zwolnić przycisk

Ponownie nacisnąć i puścić przycisk

Wyświetlony został nowy okres przeglądu.

Nacisnąć i puścić przycisk END przeglądu.

Wyłączyć zapłon . "

Opublikowano

Instrukcja fajna. Szkoda, że nie w każdym e46 to zadziała.

Jak pytający nie piszą, jaki model i rocznik ich interesuje, a odpowiadający nie podają, jakich roczników dotyczą ich instrukcje, to nie ma się co dziwić, że i po dwóch latach wiedza nie jest na najlepszym poziomie.

Inna sprawa, że kasowanie inspekcji opisano chyba z tysiąc razy na tysiącu różnych forów w necie i chyba już nic nowego nie da się w tej materii wysmażyć.