Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.... niedawno kupilem bmw 525 tds w automacie. I juz zaczely mi sie problemy a mianowicie czasem nieraeguje na pedal gazu czyli niemoge go wkrecic na obroty, dowiedzialem sie ze to wina akcelerometru ale nie wiem czy napewno o to chodzi. wczesniej zrestartowalem kompuret i zadzialalo ale dzisiaj znowu przestalo dzialac.

PROSZE O POMOC

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Stary temat ale mam podobnie w 525tds '94 wiec nie będe nowego wątku zakładać.

Jeździ się normalnie z wyjątkiem momentu kiedy hamuję skrzynią biegów a później chcę dodać gazu... i nic. Wciskam sprzęgło, obroty spadają na wolne i pedał gazu znowu działa.

Szukałem czegoś więcej na forum ale znalazłem tylko ten temat.

Opublikowano

...Skorupek co do twoich objawów to może to jest czujnik położenia pedału przyśpieszenia , element nr.12 , jak

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA91&mospid=47379&btnr=35_0098&hg=35&fg=15

natomiast co do problemu gelo88 to już wygląda na sterowanie skrzynią

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA91&mospid=47379&btnr=24_0961&hg=24&fg=20

iZzI
Opublikowano
...nie wiem czy młodsze roczniki nadal maja podobny układ samodiagnozujący ,ale spróbuj zrobić test migowy (przekręć kluczyk ,poczekaj aż zgasną kontrolki i wdepnij 5 razy gaz w podłogę ,następnie patrz czy będzie migać kontrolka(licz ile będzie błyśnięć) i daj cynka
iZzI
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...