Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 mm. Na przód i tył bankowo jak masaz nastreczowana gumę mocno to przód nawet 17 a tył z 20

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
to zalezy jakie masz opony nawet jakiej firmy jedna w 225 moze obcierac inna nie... ... dlatego bez przymiarki tego nie zrobisz. minimalny dystans jaki jest bezpieczny to 12mm ale musi miec kołnierz !! srednica zewnetrzna okolo 155 mm 160mm absolutnie odradzam 10... 5 itp.. jesli masz ori felgi. jesli felga ma duzy otwor centrujacy to mozna kazda grubosc robic..
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro temat 16tek został wyczerpany, to może ktoś wypowie się na temat 17tek do Jedynki z S226A.

Mam do wyboru:

- 7,5J ET32, ET37;

- 8J ET30, ET34, ET40, ET45.

Opona 225/45

Obecnie jeżdzę na 17 7J ET47 i max dystans na tył 18mm więcej trze o łącznik. Z przodu żeby to jakoś wyglądało dałem 12mm. Ale mam lekki balon i nie mam jak tego porównać jak będzie większy stretch ile można więcej wysunąć.

Pomoże ktoś?

Opublikowano

Hola hola Kolego, a co to za niewybredny ufemizm w stosunku do mnie? Po pierwsze, to zanim zapytałem, wcześniej przekopałem się przez cały temat. Po drugie, to ludzie piszą o ET ale mi chodzi o to, co podejdzie pod zawiechę S226A. Ty podałeś 8j max ET35 i chwała Tobie za tę informację, tylko przymierzałeś samą felgę bez opony która przecież po ugięciu może trzeć, w zależności jaki stretch. Popraw mnie, jeśli się mylę. Z pokora przyjmę krytykę, bo jestem laikiem i się tego nie wstydzę. A forum chyba jest od tego, żeby sobie pomagać, a nie hejtować ;) Pozdrawiam.

Ponawiam pytanie. Czy ktoś ma doświadczenia z obniżoną zawiechą i może doradzić, jakie najszersze koło 17" i min ET można założyć?

PS: Taka moja sugestia. Może warto byłoby usystematyzować info na temat kółek do naszych Jedyneczek i w tym celu stworzyć zestawienie z potwierdzonymi pomiarami powiedzmy: wielkość felgi, szerokość, opona i dla niej min max ET. Bo po nas nowi właściciele też będą chcieli zmieniać kółka i nastąpi przyrost niestosownych pytań ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

BMW 1 E87 2005 118i

Witam,

Chciałbym Się dowiedzieć jakie opny i felgi zakupić do samochodu.

W chwili obecnej mam R17 z przodu 205 i z tyłu 215 –taki samochód kupiłem.

Mam oryginalne felgi BMW i z tego co zauważyłem (wariował mi system DTC…) mam wskaźnik spadku ciśnienia w oponach RPA (Ikona opony z wykrzyknikiem).

Jak ten układ działa? Czy on wymaga jakiś specjalnych opon felg?

Zastanawiam się bo szykuje się do kupienia opon zimowych i do tego felg stalowych R16. Ala czy mogę? I czy będzie mi wariował ABS, DTC skoro mam coś takiego jak - wskaźnik spadku ciśnienia w oponach RPA?

Wydaje mi się ze R16 na zimę są ok, ale może opnę R17 i wymieniać z letnimi?

I na koniec jak ten system działa w BMW? Są jakieś czujniki w felgach BMW 1? Czy może pomiar w BMW 1 odbywa się na zasadzie pomiaru prędkości kontowej?

Bardzo proszę o wyrozumiałość ale BMW posiadam od niedawna i jeszcze mało wiem o nim.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dębica frigo to bardzo dobre opony na śnieg. W Polsce zima prawie śniegu na drogach nie ma za to jest często mokro i tu tanie opony sprawują się słabo. Polecam Conti ts 850

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978