Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Mam mały problem po założeniu letniego obuwia. Auto kupiłem na zimówkach więc nie myślałem wcześniej, że taki problem może wystąpić. Po założeniu letnich felg z oponami (225/45/r17 przód ; 235/45/r17 tył) na felgach z e90 (ET34) zauważyłem, że na większych nierównościach tylna prawa opona haczy o nadkole. Z tego co wyczytałem na forum i w innych czeluściach internetu jest to troch małe ET jak na moją jedynkę. O dziwo w przednim nadkolu wszystko się mieści.

Tutaj kilka pytań. Czy to, że chaczy tylko tylna prawa strona może oznaczać, że samochód trochę niżej siedzi z prawej strony?

Czy wymiana opon na węższe (215, 225) uleczy mój problem?

Czy konieczna będzie zmiana felg na inne z większym ET?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy to prawda, że idzie upchnąć na tył 255?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
spokojnie siedzi a ile jeszcze luzu... omg... od zawsze taki mam tył ;) tył mam 255/35/18 na 8.5j et50 na dniach bede probowal upchnac tam jeszcze 20mm dystansu... jak nie wyjdzie to moze 15-17... ;)
Opublikowano

18x8.5 et50 + bridgestone potenza z rantem ochronnym RSC 255/35 + dystans 20mm trze.....

takze sprzedam dystanse 20mm ;P

Opublikowano

Stinger, powiedz mi proszę czy pod 7 calową felgę 16, opona 225 da radę? Bo na tą chwilę mam komplet 205 ale na tyle troszeczkę mi się opony podjechały a mam takie same tylko 225 szerokość i myślałem, żeby zrobić podobnie jak Ty, tylko boję się że będzie balon.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam, Kuba.

Opublikowano

hej znalazłem fajne 17 z et 20 szerokość to 8cali

wejdzie to do jedyny???

BOKIEM ALBO WCALE...
Opublikowano
Z rok temu wkleiłeś w tym topicu fotki felg 8j et 26. I przodu wystaje ok 13 mm poza obrys auta. Napisaliśmy z jakim et Max wchodzi felga nie wiem gdzie tu jest admin bo każdy o....l zadaje to samo pytanie regularnier aż na tydzień bo jest na tyle leniwy aby przejrzeć temat kilka stron do tylu litosci

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Z rok temu wkleiłeś w tym topicu fotki felg 8j et 26. I przodu wystaje ok 13 mm poza obrys auta. Napisaliśmy z jakim et Max wchodzi felga nie wiem gdzie tu jest admin bo każdy o....l zadaje to samo pytanie regularnier aż na tydzień bo jest na tyle leniwy aby przejrzeć temat kilka stron do tylu litosci

od tego jest forum by pytac jak nie chcesz nie marnuj czasu i nie odpisuj

BOKIEM ALBO WCALE...
Opublikowano

Ja mam ET20 7 cali, z tylu jest wporzo, nawet dalem dystans i mam delikatnie schowane, przy zawieszeniu sport, zadnego tarcia. Gorzej sprawa wyglada na przodzie, tutaj juz troszeczke , minimalnie, rzeklbym jest na styk.

Wiec raczej 8 cali juz mozesz odpuscic.

Opublikowano (edytowane)

Jak to mawiają OZI come back ori 8,5x19 et 40 z dystansem 11mm ale trzeba lekko zwinąć błotnistych bo troszkę trze lub stoczyć dystans o ok 3 mm. Opona 235/35/19 z lekkim stretchem nie chce 225 ale ona mogłaby nie wymagać klepania rantu blotnika jak wyzdrowieje to będzie more foto. Przód bez dystansu.

http://imageshack.com/a/img541/3771/7q0h.jpg

Edytowane przez stinger123d

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest