Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heja

Panowie a co to za fela? czy to raczej jakaś italia?

http://fotoo.pl//out.php?i=403743_fela.jpg

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie posiadam e87 120d. Na tabliczce w drzwiach kierowyc wypisane są rozmiary felg i opon. Rozumiem że to są rozmiary dedykowane i sugerowane do tego modelu.

Na zimę chciałbym założyć 185/60/16 ale tego rozmiaru nie ma na takowej tabliczce. Teraz pytanie czy BMW zaleca??

Jest też opcja 205/55/16 (chyba wejdą na felgę). Obecnie na lata jest 195/55/16 oczywiście RSC.

Jeżeli miałeś w ostatnich 3 latach szkodę z OC sprawcy- zapewne należy Ci się dopłata do odszkodowania. Praktycznie wszystkie odszkodowania są zaniżane. Nie dajmy się okradać !!!

Zainteresowanych zapraszam na Priv.

Opublikowano
damn, masz prawie 200 kucy a chcesz takiego małego laczka założyć? 185/60. Według mnie nie ma opcji, że nie będzie obcierać na 16, a 15 nie wchodzą. Co więcej nigdzie nie piszą o takim rozmiarze więc raczej nie zalecają. Jeżeli masz oryginalne stalowe to chyba tam są 6,5 cala więc 205 powinno wejść. Niech ktoś powie czy 205 na stalówki wchodzi, u siebie mam 195 zima. U ciebie ładowałbym minimum 205 na zimę na lato jeszcze szerzej. :wink:
Opublikowano

panowie fela 16'' szerokość 7'' ET 20. Jak to będzie wyglądać w E87?

Nie będzie wystawać?

pzdr

Opublikowano

Nie będzie wystawać?

pzdr

Bedzie wystawac, przy takich parametrach felg ET powinno byc w zakresie 35-47 dla przodu, dla tylu moze byc troche nizsze 30-47.

Opublikowano

Nie będzie wystawać?

pzdr

Bedzie wystawac, przy takich parametrach felg ET powinno byc w zakresie 35-47 dla przodu, dla tylu moze byc troche nizsze 30-47.

no tego właśnie się boję, felgi są z E60 a to wiadomo większy koń jednak. Ciekawe tylko ile mogą wystawać i czy będą obcierać

Opublikowano
damn, masz prawie 200 kucy a chcesz takiego małego laczka założyć? 185/60. Według mnie nie ma opcji, że nie będzie obcierać na 16, a 15 nie wchodzą. Co więcej nigdzie nie piszą o takim rozmiarze więc raczej nie zalecają. Jeżeli masz oryginalne stalowe to chyba tam są 6,5 cala więc 205 powinno wejść. Niech ktoś powie czy 205 na stalówki wchodzi, u siebie mam 195 zima. U ciebie ładowałbym minimum 205 na zimę na lato jeszcze szerzej. :wink:

Obecnie mam alufelgi 16 cali oryginał e87 i na nie chyba wejdą 205/55/16. Lato mam 195/55/16. Dlaczego ma obciera ćna 185/60 ??

Jakie ET powinno być bo spotykam się z różnymi stalówkami do e87 i jedne maja ET 37 a inne 42 ??

Jeżeli miałeś w ostatnich 3 latach szkodę z OC sprawcy- zapewne należy Ci się dopłata do odszkodowania. Praktycznie wszystkie odszkodowania są zaniżane. Nie dajmy się okradać !!!

Opublikowano

Felgi stalowe do samochodu BMW 1-er (E87), rocznik 09.04-04.07

Wybrana marka: BMW

Wybrany model: 1-er (E87)

Wybrany rocznik: 09.04-04.07

Wersja silnikowa: 116i/118i/118d/120i

Typ: 187

Felga: 8835

Rozmiar: 6.0Jx16

Rozstaw śrub: 5x120

ET (odsadzenie): 37

CH (otwór centralny): 72.5

Sugerowane rozmiary opon: 185/60R16

Felgi stalowe do samochodu BMW 1-er (E87)

Wybrany rocznik:

Rocznik: 05.07-

Wersja silnikowa: 116i/118i/118d/120i/120d

Typ: 182/187

Typ: 182/187

Felga: 9153

Rozmiar: 6.5Jx16

ET (odsadzenie): 42

Sugerowane rozmiary opon: 195/55R16

Opublikowano

Felgi na aucie mają 6.5 cala. Czy 205/55/16 wejdzie na nie bez problemu? Obecnie jak pisałem jest 195/55/16.

Znalazłem komplet z e90 chyba. ET 34. Będą pasowały do e87?? Obecne ET na alu mam 42.

http://moto.allegro.pl/felgi-alu-opony-zima-bmw-e-87-e-90-komplet-800-zl-i2737213708.html

Opublikowano
Felgi stalowe do samochodu BMW 1-er (E87), rocznik 09.04-04.07

Wybrany rocznik: 09.04-04.07

Wersja silnikowa: 116i/118i/118d/120i

Typ: 187

Felga: 8835

Rozmiar: 6.0Jx16

ET (odsadzenie): 37

Sugerowane rozmiary opon: 185/60R16

tu nie do końca się zgodzę, mam egzemplarz z 2005 a mam 6,5x16 ET 42,

Felgi na aucie mają 6.5 cala. Czy 205/55/16 wejdzie na nie bez problemu? Obecnie jak pisałem jest 195/55/16.

Znalazłem komplet z e90 chyba. ET 34. Będą pasowały do e87?? Obecne ET na alu mam 42.

http://moto.allegro.pl/felgi-alu-opony- ... 13708.html

,

pasować będą ale troszkę z przodu będą wystawać poza błotnik, (opona nie schowa się w nadkolu, głównie z przodu) , mam u siebie et 35 więc będzie podobnie i da się jeździć. Tak nawiasem do tej aukcji, opony zimowe z około 5 mm bieżnika to żadna opona zimowa, radzę zainwestować w lepszy/głębszy bieżnik, pamiętaj, że nasze jedynki są leciutkie na dupce więc taka opona w ogóle nie zda egzaminu nawet z najmniejszego śniegu nie wyjedziesz :o

Mając jeszcze RFT/RSC lato, nie mogłem się doczekać zimy bo tam miałem stalówki na zwykłych oponach i po założeniu ich koleiny prawie przestały istnieć no i ta cisza :wink:

Opublikowano
Nie no opony to raczej będą poszukiwane w razie zakupu tych felg. Zobaczę je jutro. Wolę mieć drugi komplet kół na zimę, bo kolejki w wulkanizacjach mega, a przełożenie to 30 minut roboty w domu.

Opublikowano
heja

Panowie a co to za fela? czy to raczej jakaś italia?

http://fotoo.pl//out.php?i=403743_fela.jpg

Kolego moim zdaniem są to felgi Dezent K, mam bardzo podobne u siebie.

Firma ponoć dobra.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Witam.

Czy do opon typu run flat potrzebne są specjalne felgi czy standardowe. Chodzi mi o felgi stalowe.

Pozdrawiam

Jarek

Producent zaleca, że do opon run flat wymagany jest inny rant felgi, typ nazywa się EH2. Jeżeli znajdziesz takie stalówki to będą Ok.

Kupowałem ostatnio do swojej felgi i opony (starałem się wybierać ze względu na ubezpieczyciela homologowane przez BMW) I Do oryginalnych felg zakupiłem Conti 830p RFT ... co ciekawe na stronie producent podaje żę opony nie wymagają specjalnych felg ... zdziwiło mnie to troszkę. Więc może to zależy od opony :)

Opublikowano
pytanko co do średnicy otworu na piastę, w naszych jedynkach jest 72,5mm, czy są na rynku wkładki aby pasowała mi felga o średnicy piasty 86,1?
Opublikowano
Witam ponownie! Stałem się szczęśliwym posiadaczem alufelg 16 do mojego bmw, nurtuje mnie jedno pytanie. Na felgach wybite jest BMW, numer seryjne, ale dodatkowo jeszcze RONAL i Czech Republic. Zastanawiam się teraz czy oby napewno te aluski są oryginalne, sprzedawca zapewnia że tak. Przeszukałem trochę forum i niektórzy użytkownicy piszą że Ronal robi felgi do BMW, kurczę ale dziwne jest to ze na swojej starej feldze mam BMW i Germany. To co BMW zamawia swoje felgi w różnych fabrykach??
Opublikowano
panowie, felga 16'' styling 154 przy parametrach 7'' i ET 34 bez problemu podejdzie do E87?
Opublikowano

Witam.

Planuje sprzedać moje felgi 16 cali i zakupić 17. Interesuje mnie model 161 od e90 i teraz dylemat czy nie będzie problemu z wystawaniem felg poza błotniki?? Obecnie mam 6.5 cala IS 42.

Ten model 17 ma 8/8.5 cala oraz IS 34/37.

http://allegro.pl/felgi-m-pakiet-bmw-e90-duble-spoke-161-i2777210139.html

Opublikowano
Panowie, czy opony typu runflat mogę wymienić, w każdym serwisie ? Czy tylko w konkretnych punktach, zajmującymi się bmw ? Bede wdzieczny za odpowiedz.