Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nie no, poważnie. Chromy marzeniem od dzieciństwa. W Polsce to jakaś oznaka złego gustu i wiochy niestety. W USA przykładowo na porządku dziennym. Jednak chodzi mi jeszcze o jedno - jaka jest granica szerokości opony? Bo zapewne przy jakiejś wartości zaczyna przycierać.
Opublikowano
nie no, poważnie. Chromy marzeniem od dzieciństwa. W Polsce to jakaś oznaka złego gustu i wiochy niestety. W USA przykładowo na porządku dziennym. Jednak chodzi mi jeszcze o jedno - jaka jest granica szerokości opony? Bo zapewne przy jakiejś wartości zaczyna przycierać.

W USA takiej 1.6 benzyne co jest u Ciebie pod maską to mają w kosiareczkach do trawnika ...

a tak na poważnie o gustach się nie dyskutuje twój samochód możesz nawet na różowo je polakierować , na tył wchodzą bez problemu 245

Opublikowano
po kilku tygodniach obliczen i poszukiwan felg.. dobralem z bmw z4 przod 8x18 et 47 tył 8.5x18 et 50 opony 225/40 i 255/35 nic nie obciera w pełnym pustym aucie czy przy pełnym skręcie. polecam taki zestaw a jesli ktos bedzie chcial jeszcze szerzej zawsze mozna wrzucic dystanse... ale jak bedzie et35 to z tego juz et 45 nie zrobimy... pozdrawiam :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, temat w większości o felgach a ja zapytam czy ktoś jeździ na oponach Pirelli P7 Cinturato albo Nokianach H. Kończą mi się runflat'y i zamierzam jakieś normalne zarzucić i zastanawiam się jak autko na nich jeździ.

pozdro

Opublikowano
ja tez zapytam odnosnie opon. jakie polecacie opony na 18calowa felge ? przod 7,5 tyl 8,5. zastanawialem sie nad toyo/ yokohama.... ktos ma jakies doswiadczenia odnosnie tych oponek ?

A o jakich modelach konkretnie myślisz? Rozumiem, że opona ma być jako daily-use, więc wynalazki typu yoko advan noeva czy toyki r888 odpadają? Jeżeli chcesz tylko wśród tych dwóch marek rozważyć zakup opony na co dzień to ja z własnego doświadczenia polecał bym Ci Yokohama Parada Spec2, miałem co prawda na 4wd, ale bardzo przyjemna opona do użytku codziennego. Toyo miałem T1R - chyba już nawet jej kupić się nie da - i jak dla mnie straszna słabizna. Opona z zbyt miękką ścianą boczną, zbyt szybko się przegrzewa i traci przyczepność, na mokrym też szału nie robiła i mówię tu o zwykłej codziennej jeździe, nie o imprezach na torze/trasie na lotnisku. Nie wiem jak jej nowsze wcielenia, ale ja po tej oponie i rozczarowaniu z r888 wyleczyłem się z Toyo. Ważne do czego ma być opona i czy chcesz ROF czy nie?

Opublikowano
ja tez zapytam odnosnie opon. jakie polecacie opony na 18calowa felge ? przod 7,5 tyl 8,5. zastanawialem sie nad toyo/ yokohama.... ktos ma jakies doswiadczenia odnosnie tych oponek ?

A o jakich modelach konkretnie myślisz? Rozumiem, że opona ma być jako daily-use, więc wynalazki typu yoko advan noeva czy toyki r888 odpadają? Jeżeli chcesz tylko wśród tych dwóch marek rozważyć zakup opony na co dzień to ja z własnego doświadczenia polecał bym Ci Yokohama Parada Spec2, miałem co prawda na 4wd, ale bardzo przyjemna opona do użytku codziennego. Toyo miałem T1R - chyba już nawet jej kupić się nie da - i jak dla mnie straszna słabizna. Opona z zbyt miękką ścianą boczną, zbyt szybko się przegrzewa i traci przyczepność, na mokrym też szału nie robiła i mówię tu o zwykłej codziennej jeździe, nie o imprezach na torze/trasie na lotnisku. Nie wiem jak jej nowsze wcielenia, ale ja po tej oponie i rozczarowaniu z r888 wyleczyłem się z Toyo. Ważne do czego ma być opona i czy chcesz ROF czy nie?

dzieki za szybka o konkretna odpowiedz Kuba. jakos specjalnie nie mam jeszcze wybranego modelu opony bo felgi jeszcze nie doszly a dwa przez jakis czas jeszcze bede jezdzil na swoich 16 bo oponki w miare swieze mam.

na pewno opona ma byc do codziennego przemieszczania :) i na boga zadne ROF-y :mad2: wyleczony juz jestem z tych opon :norty:

nie mowie ze maja to byc tylko i wylacznie toyo/yokohama. w poprzednim aucie mialem michelin pilot sport i bylem zadowolony z nich :) tylko cena za 235/40/18 jest powalajaca :duh:

takze z ciekawoscia bede sledzil watek odnosnie doboru oponek do swojej buni i licze ze dolacza sie inni rowniez :) moze ktos zaproponuje cos ciekawego :D

215/40/18 przod

235/40/18 tył

czy wszystkie 4 opony 225/40/18 ?

Opublikowano

Witam. Posiadam BMW 118d, chciałem kupic do niej jakies felgi, wybrałem 18', ale nie wiem jak z reszta, kompletnie na tym sie nie znam. Chciałbym żeby opona/felga, była mniej wiecej równo z nadkolem, aby nie wystawała. Najlepszym rozwiązaniem byłby takie felaśki i opony jak na zdjeciu w linku: viewtopic.php?f=33&t=127845&start=195

Możecie podac mi co konkretne wymiary tej felgi, szerokosc, rozstaw, głębokosc osadenia itp.?

Jakbyście rozgryźli takze na jakiej oponie ta felga siedzi to byłoby fajnie ;]

Dzięki z góry, pozdrawiam.

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW 118d, chciałem kupic do niej jakies felgi, wybrałem 18', ale nie wiem jak z reszta, kompletnie na tym sie nie znam. Chciałbym żeby opona/felga, była mniej wiecej równo z nadkolem, aby nie wystawała. Najlepszym rozwiązaniem byłby takie felaśki i opony jak na zdjeciu w linku: viewtopic.php?f=33&t=127845&start=195

Możecie podac mi co konkretne wymiary tej felgi, szerokosc, rozstaw, głębokosc osadenia itp.?

Jakbyście rozgryźli takze na jakiej oponie ta felga siedzi to byłoby fajnie ;]

Dzięki z góry, pozdrawiam.

Są to felgi BMW styling 135

Przód 8x18 ET 47 opony 225/40/18

Tył 8,5x18 ET 50 opony 255/35/18

Opublikowano
Ok. Dzięki wielkie. Mam tylko jeszcze pytanie dotyczace spalania i komforu jazdy. Czy opory toczenia sa większe? O ile silnik więcej mi spali z takimi oponami? Czy odczuwalny jest niski profil opony podczas jazdy?
Opublikowano
Po zmianie z 17" RunFlat na 18" ze zwyklymi oponami komfort bez zmian, lub nawet minimalnie lepszy, różnice w spalaniu i oporach toczenia praktycznie niezauważalne ;)
Opublikowano

Heh, a tak sie nasłuchałem żeby nie montowac duzych i szerokich gum, bo samochod bedzie sporo palił, a jak się okazuje, niekoniecznie tak musi byc w moim przypadku :D

Kurcze, widze że cięzko znależc do kupienia te Stylingi 135. Macie może jakiś sklep gdzie są one dostępne?

Opublikowano
Heh, a tak sie nasłuchałem żeby nie montowac duzych i szerokich gum, bo samochod bedzie sporo palił, a jak się okazuje, niekoniecznie tak musi byc w moim przypadku :D

Kurcze, widze że cięzko znależc do kupienia te Stylingi 135. Macie może jakiś sklep gdzie są one dostępne?

Nowe oryginalne felgi bmw to chyba tylko ASO.

Opublikowano

http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-18-wz-135-bmw-3-e46-m-pakiet-i2223214788.html

http://allegro.pl/oryg-bmw-18-style-135-m-pakiet-e46-z3-z4-mpakiet-i2270127837.html

Opublikowano

Koledzy pytanie z innej beczki który kolorek wam się podoba?? i będzie lepiej pasował do czarnego auta????? w chwili obecnej mam czarne koła dokładnie takie ale myślę o zmianie na srebrny / chrom coś takiego jak na foto:

http://c.wrzuta.pl/wi18213/601a22a2001543bb4f8b1543/2245802828

http://c.wrzuta.pl/wi13682/f79751970029d7c74f8b1547/2245802882