Skocz do zawartości

328i kontrolka silnika

kruko

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam bmw e46 328 moje pytanie dotyczy pomaranczowej kontrolki z slinikiem

normalnie w autach przy wlaczeniu zaplonu powinny zapalic sie kontrolki bateria olej i kontrolka na ktorej narysowany jest silnik,a po odpaleniu silnika kontrolki powinny zgasnac.

u mnie zapalaja sie wszystkie kontrolki oprucz tej z silnikiem.

moje pytanie jest, czy ta kontrolka powinna palic sie po przekreceniu kluczyka na zaplon i zgasnac po odpaleniu silnika,czy ta katrolka zapali sie dopiero wtedy gdy komputer znajdzie jakis blad.

dodam ze sprawdzalem bmw 318 i kontrolka zapala sie a po odpaleniu gasnie.nie wiem tylko czy poj sil na na to jakis wplyw

• Zasłużeni forumowicze
wydaje mi sie ze powinno być tak jak piszesz. wejdz w ukryte funkcje BC i zrób test zegarów. Sprawdz czy ona sie zapali. Moze być tak ze poprzedni właściciela ja zaślepił z jakiegoś powodu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze

jest dobrze. tez mam 2.8 po zapaleniu zaplonu i odpaleniu auta kontrolka check engine ani sie nie zapala ani nie mruga. przy zapaleniu zaplonu swieci jedynie EML po czym gasnie po odpaleniu silnika. robiac test zegarow kontrolka check engine normalnie sie zapala. pozdro

p.s. przy okazji to ta ikonka silnika oznacza pogorszenie skladu spalin wiec wydaje ze bez sensu by bylo gdyby zapalala sie na zaplonie skoro wtedy nie produkujemy spalin :norty:

🙃🙃

p.s. przy okazji to ta ikonka silnika oznacza pogorszenie skladu spalin wiec wydaje ze bez sensu by bylo gdyby zapalala sie na zaplonie skoro wtedy nie produkujemy spalin :norty:

W nowszych się zapala przy zapłonie i gaśnie po uruchomieniu żeby było wiadomo ze kontrolka działa więc sens jest

• Zasłużeni forumowicze
no moze byc, nie mam niestety nowszego poki co , ale mam nadzieje ze to przede mna :norty: . w mojej 328 e46 nie zapala sie podczas wlaczenia zaplonu. Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
wiec moze jest to zalezne od komputera pokladowego. skoro u kolegi autora tego watku (bmw 318) kontrolka sie zapala.

🙃🙃

• 1 miesiąc temu...
U mnie też się zapala :):) i gaśnie po odpaleniu :)

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Świetna Muza Do Auta :)

• 8 lat później...

Witam mam bmw e46 323i 99r i mam tak samo check engine nie zapala sie podczas zapłonu... mało tego nie zapala sie przy ' wymuszonym błedzie ' a mianowicie odpinam np. przepływomierz i powinien wyskoczyc check engine a nie wyskakuje .. podpinam komputer diagnostyczny bład jest juz widoczny...

Przy testach zegarow chceck sie zapala.

Jak ktos wie co jest nie tak niech da znac :roll: z gory dzieki wielkie.

• Zasłużeni forumowicze
Po odpięciu przepływomierza check nie wyskoczy od razu, to normalne, więc tym nie sugeruj się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.