Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z was wymieniał poszycie swojego dachu i wie coś o ich producentach?
Opublikowano
sa w Polsce firmy ktore szyja dachy na zamowienie. Moj kolega postawil tam audi TT i byl bardzo zadowolony. Firma miesci sie z tego co pamietam we Wroclawiu.
Opublikowano
A próbowaliście sprowadzać poszycie ze Stanów Zj. i montować je w Polsce? Macie z tym jakieś negatywne doświadczenia? Bo różnica w cenie skłania mnie ku temu, tylko trochę się martwię, bo nie wiem nic o jakości tamtejszych producentów.
Opublikowano
Nie lepiej kupić ładnie utrzymany używany oryginał? Przecież jest troche z3 na czesci w naszym kraju, kto wie jak taki nowy dach podróbka będzie wyglądał po roku albo dwóch? Może nitki zaczną strzelać a dach straci na intensywności koloru :mrgreen: ? Jednak co oryginał to oryginał :wink: A i jest też troche oryginałów na ebay.de
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
Nie lepiej kupić ładnie utrzymany używany oryginał? Przecież jest troche z3 na czesci w naszym kraju, kto wie jak taki nowy dach podróbka będzie wyglądał po roku albo dwóch? Może nitki zaczną strzelać a dach straci na intensywności koloru :mrgreen: ? Jednak co oryginał to oryginał :wink: A i jest też troche oryginałów na ebay.de

W miniony weekend popatrzylem na dachy kolegow z forum to zwatpilem ze uzywane dachy sa warte zakupu . Skoro nawet dach w Z3 Tediego z 2001r. nie wyglada dobrze (i to delikatnie mowiac) . Moja Z chyba musiala byc zmieniany dach, bo jest igla, myslalem ze to "normalne" ze dach jest w takim stanie ale chyba jednak nie ...

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Zgadzam sie z Piotresem. U mnie dach rownież porażka... i praktycznie każda Z3 która widze przypadkowo na "uulicy" ma dach do wymiany.
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano

Dach to kwestia jak kto dbał nie da się ukryć że do PL nie trafiają raczej zadbane egzemplarze tylko przeważnie najtańsze więc nie ma co się dziwić... Ja i tak jak będe kiedys kupował dach to tylko oryginał nawet jeśli będzie miał minimalne ślady w miejscach gdzie się materiał składa. Widziałem kilka nowych dachów niby igieł polecanych na forach i materiał nie układał się jak fabryczny nawet jesli był to sonnenland, nie mówiać już o przeszyciach lub o tylnej szybie i jak sie ona układała. IMO Nowy to tylko do aut bardzo starych gdzie już o oryginał ciężko...

Jak ktoś kupi nowy podróbkę to poproszę tutaj fotki zbliżenia na detale itp to trochę się pośmieje :mrgreen: :mrgreen:

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
emek u mnie dwoch ziomkow mialo dachy szyte chyba we Wroclawiu jeden na TT a drugi na Golf MK1 i calkiem przyzwoicie to wyglada. Ja nie zauwazylem jakis wiekszych niedorobek a mysle ze przygladalem sie dosc dokladnie. Szkoda ze chlopacy nie zerkneli na zlocie bo w Bednarach byl ten Golf.
Opublikowano
Saron, a czy masz może jakiś namiar na ten zakład we Wrocławiu, bo jednak się nawróciłem i będę robił dach w Polsce?
Opublikowano
widzialem ze zalogowales sie rowniez na cabrio-club.pl wiec proponuje zebyc tam poszukal. Tam byl kontakt do tego zakladu. Jest odpowiedni dzial w ktorym mozna znalezc takie informacje.
Opublikowano
Dzisiaj wyczysciłem i zaimpregnowałem dach, to już 6 raz od kiedy kupiłem zetke. Po tym

No Tedi w koncu ladne foty w prawidlowym rozmiarze :) . Tak trzymaj !

I ladnie oklejony samochod do impregnacji - podoba mi sie takie podejscie.

A z tylna szyba cos walczyles ??

Tez mialem kupowac na ten sezon tego meguiarsa ale w koncu stanelo na RENOVO. Ile on kosztuje w Polsce ?

pozdro

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

ja tez w ten weekend zaimpregnowalem dach Caramba. Najpierw umylem go szamponem BMW a na drugi dzien impregnacja. Po impregnacji wyglada zdecydowanie lepiej :D

http://img686.imageshack.us/img686/518/123lx.jpg

http://img255.imageshack.us/img255/7264/124k.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
no nie wiem chlopaki... ja tam wciaz sadze ze za 1500 zl lepiej dac uszyc nowe poszycie w jakiejs firmie niz kupic stare sparciale z rozbiorki
Opublikowano
ja byłbym za oryginalnym zdecydowanie (nie wiem czy konkretnie tym), a cenę można jeszcze pewnie wynegocjować
Kupię BMW Z4 3.0 lub Z3M
Opublikowano
dobra... ja bede wymienial dach. Narazie szukam producenta w mojej okolicy. Jakby ktos znał moze jakiegos w germanach... to prosze pisac :D mam zdecydowanie blizej do berlina niz na śląsk.
Sprzedam: tylnie lampy od Z3