Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim!

Co oznacza na BC zapalona żółta kontrolka kontrolka szyby z wykrzyknikiem i komunikat "Fensterheber Einklemmschutz" czasem zapala się na krótko przy domykaniu szyb. Szyby działają.

arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano

Kiedys miałem cos takiego przy odłączeniu aku.

Kazano mi "zaprogramowac" szyby lecąc po kolei opuszczac, trzymac po 5 sek i podnosić i znów trzymac 5 sek i tak każda po koleji.

Jesli to nie pomorze trzeba błąd usunąć kompem.

Opublikowano

To może być to, bo szyba pasażera i szyby z tyłu opuszczają się same po wciśnięciu na II stopień, natomiast nie chcą się same podnosić przy II stopniu, przy sterowaniu od kierowcy II stopień działa na wszystkich szybach - może tak ma być nie pamiętam jak było..... co do programowania:

-przyciskamy na II stopień aż szyba zjedzie i trzymamy 5 s

-przyciskamy na II stopień aż szyba się podniesie i trzymamy 5 s

-i tak wszystkie szyby

po jednym razie wystarczy?

arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano

Siadzasz za kierownicą, i wciskasz na przyciskach przy drzwiach.

Właczasz zapłon, przycisk kierowcy max w doł i trzymasz, szyba zjezdza ty trzymasz dalej minimum 5 sek, najlepiej z 8 i podnosisz do góry i znów trzymasz do 8sek i tak nastepne po koleji. jak skonczysz wyłaczasz zapłon, wyciagasz kluczyk, zamykasz auto czekasz 5 minut, nastepnie sprawdzasz.

Tak mi kazano zrobić, niestety u mnie nie pomogło, musiałem kasowac kompem.

Opublikowano

Podczas "programowania szyb" pojawiła się ta kontrolka i poszczególne szyby "zjeżdżały tylko po kawałeczku", wyłączyłem zapłon i próbowałem ponownie! Teraz działają jak należy tzn. II stopień z poszczególnych drzwi i brak komunikatu zobaczymy czy pomogło czy problem się powtórzy!

PAYPAL dzięki za pomoc!!! POZDR!!!

arti200. Pozdrawiam!