Skocz do zawartości

zatrzasniete drzwi pasazera pomocy !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie jak otworzyć drzwi skoro zatrzasnął się centralny zamek. Wymieniłem siłownik w drzwiach i było dobrze ale tylko przez 2 dni później znów to samo, a na pozostałych drzwiach działa bez zarzutu. Natomiast drzwi pasażera sie zatrzasnęły i nie mogę ich otworzyć . może zna ktoś jakiś sposób żeby to otworzyć, I jak jest przyczyna tego problemu ... może trafilem na kolejny zepsuty silownik a moze przyczyny należy szukac gdzie indziej ??

a i przy okazji zapytam jeszcze gdzie znajduje sie czujnik tempertury zewnetrznej w e39

pozdrawiam

Opublikowano
aby otworzyć te drzwi musisz zdjąć boczek,inaczej sie nie da...,a przyczyna tkwi moim zdaniem w zamku,a konkretnie w zapadce ryglującej.Tak czy siak zamek do wymiany,bo tego szkoda naprawiać...
Opublikowano

a i przy okazji zapytam jeszcze gdzie znajduje sie czujnik tempertury zewnetrznej w e39

pozdrawiam

Czujnik jest od strony pasażera. Z przodu w zderzaku wyjmij sobie tą kratkę atrapy i powinieneś go zobaczyć.

Pozdr.

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
panowie znalazlem temat ale nie ma w nim odpowiedzi:((mam to samo.nie moge otworzyc drzwi od pasazera.ani od srodka ani od zewnatrz.dziala centralny.nie ma jak sciagnac tapicery.ma moze ktos jakis pomysl jak sie do tego dobrac?
Opublikowano
aby otworzyć te drzwi musisz zdjąć boczek,inaczej sie nie da...,a przyczyna tkwi moim zdaniem w zamku,a konkretnie w zapadce ryglującej.Tak czy siak zamek do wymiany,bo tego szkoda naprawiać...

Flyd, a jak się drzwi dla odmiany nie chcą zamknąć, to to samo będzie? Za którymś razem się zamykają, ale sporo to trwa i zaczęło się jak mrozik złapał. Przesmarowanie zamka WD40 nie dało rezultatu...

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Zdjęcie tapicerki na zamkniętych drzwiach może łączyć sie z cudem. Problem będzie z odkręceniem śrubki we wlocie powietrza zatrzaski może byś jakimś bardzo długim śrubokrętem powypychał poprzez otwór po wyciągnięciu klamki, ale tapicerkę będzie blokować uszczelka na słupkach.
Opublikowano

Flyd, a jak się drzwi dla odmiany nie chcą zamknąć, to to samo będzie? Za którymś razem się zamykają, ale sporo to trwa i zaczęło się jak mrozik złapał. Przesmarowanie zamka WD40 nie dało rezultatu...

Ale nie zamykają się w ogóle i latają luźno, czy tylko nie zamykają się z centralnego?

Opublikowano
Panowie proponowal bym wjechac na pare godzin do cieplego garazu, rozmrozic i wysuszyc zamki, nasmarowac je smarem w sprayu i na 99/ po klopocie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
pomysl dobry.tak zrobilem z drzwiami kierowcy jak od -6 nie chcialy sie zamknac.wyjalem zamek umylem w benzynie i nasmarowalem silikonowym smarem.stare mazidlo robilo sie kamien na mrozie.tylko ze teraz nie mam jak sciagnac tapicerki bo nie moge ich otworzyc :|
Opublikowano

no i ja mam ten sam problem zlapalo okolo -8 i centralny normalnie ladnie otwiera wsiadalismy w 4 do auta i wszyscy zamkneli drzwi tylko nie pasazer obok kierowcy musial trzymac je i ciagnac bo niechcialy sie zatrzasnac po okolo 1-2 km jak sie rozgrzalo auto wreszcie sie zamknely to juz druga moja Bawarka z tym samym problemem i co ciekawe przy tej samej stronie :duh: wczesniej tak mialem w 7-emce :mad2:

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

http://img844.imageshack.us/img844/2876/forumkr.jpg

Opublikowano

U mnie co ciekawe nie chciały się drzwi zamknąć po kilkunastu kilometrach jazdy... W środku ciepło, na zewnątrz mniej :evil: , otworzyły się dobrze, ale już nie zamknęły... Odbijają za każdym razem, a i centralny zamek ich nie zamyka. Bieda, ale szczęściem w nieszczęściu stało się to pod warsztatem, mają więc przesmarować wszystko :norty: :cool2:

A z tymi drzwiami zamkniętymi na amen, to może ASO by Ci pomogło... W sytuacjach podbramkowych ASO robi się atrakcyjnym wyjściem z kłopotu...

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
wczoraj moja pani je otworzyla ale w miescie i nie mialem jak sciagnac tapicerki.niestety po powrocie do domu zonk.znow nie daja sie otworzyc.teraz obojetnie gdzie jak tylko cos je odpusci sciagne boczek. co do aso to niestety jestem w uk i u dealera godzinka ok 150 funia .plus zawsze cos dolicza :D
Opublikowano

Dziś miałem podobną sytuację co po wczorajszym przymarznięciu drzwi do słupków ostro wyprowadziło mnie z równowagi dobrze że udało mi się otworzyć tylne i odpalić auto żeby się nagrzało i po czasie przednie odpuściły dziś sobie nasmarowałem silikonem te filcowe uszczelki, które prócz trzeszczenia i nasiąkania wodą nie wiem jaką funkcję spełniają, to dziś sobie wychodzę zadowolony o 22.00 z roboty bo drzwi mi już nie przymarzną i wszystko było ok do puki kumpel, który wsiadł z tyłu nie chciał zamknąć drzwi kilkukrotne próby się nie powiodły to tak jechaliśmy kawałek żeby się troche rozgrzało w aucie kumpel trzymał drzwi po ujechaniu pewnej odległosci zatrzymałem się i ponowilismy próbę ich zamknięcia nie dało rady więc wysiadłem i je dopchnąłem od zewnątrz i już się nie chciały otworzyć koleś pod domem wysiadł drugą stroną a mi po kilkukrotnym zamknięciu auta i otworzeniu z pilota udało się otworzyć drzwi jutro naleje jakiegoś ustrojstwa do zamków WD-40 lub coś w tym stylu CO POLECACIE ?

PS: wszystko było by ok i nerwów bym zaoszczędził gdyby producent zaznaczył w książce obsługi autka że Bawarkę trzeba przygotować do zimy jak dużego fiata a to dopiero -15 a co będzie przy -30 wrrrrr

Opublikowano
PS: wszystko było by ok i nerwów bym zaoszczędził gdyby producent zaznaczył w książce obsługi autka że Bawarkę trzeba przygotować do zimy jak dużego fiata a to dopiero -15 a co będzie przy -30 wrrrrr

no jak zrobi sie zimniej i przestana sie nam zamykac po kolei kazde drzwi to jak nic sznurek od snopowiazalki i bedziemy je od wewnatrz zwiazywac i w droge :mad2: :duh: makabra :hahaha:

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

http://img844.imageshack.us/img844/2876/forumkr.jpg

Opublikowano

Ja teraz będę się bał z roboty przy takim mrozie wychodzić bo nie wiem co za niespodzianki będą mnie czekały :)

Jest to moja pierwsza zima z BMW i nie czuję się jakoś zachwycony wcześniej przez 11 lat wychodziłem z pracy w zeszłym roku -25-30 i takich sytuacji nie maiłem no ale jeździłem jak to pewnie większość na tym forum uważa tylko Audi od starych 80 po A8 i nigdy w żadnej nie smarowałem uszczelek ani zamków na zimę no, ale ponoś pierwsze jaskółki wiosny nie czynią zima się dopiero zaczyna może mnie BMW jeszcze zaskoczy pozytywnie :)

Opublikowano

Mi audi A6 nagrzewało się szybko o A8 nie wspomnę.

A wracając do tematu czego najlepiej napsikać do tych zamków bo WD-40 to raczej zamarza.

Opublikowano
u mnie zadne psikanie nie pomoglo na stale.dopiero wyjecie zamka ,umycie go i nasmarowanie jakims silikonowym smarem zalatwilo temat.teraz -10 i zamek dziala.juz druga zima.(to pomoglo na nie zamykanie sie drzwi) :) niestety moj klopot z drzwiami pasazera wciaz aktualny.za cholere nie moge ich otworzyc.nie mam garazu a na dworze brrrr jak zimno i bialo.dobrze ze dziewczyna z dzieckiem z tylu jezdza :D
Opublikowano
pomoże na 99% garaż, u mnie też się czasami pojawia. central otwiera ale klameczka lata lużno bądż na odwrót odwrót, otworzę ale już nie zamknę. Gdzieś czytałem nawet w jakimś opisie w starej gazecie, że w e39 jest to mankament czyli zamki.
  • Moderatorzy
Opublikowano

U mnie też mam problem co prawda z drzwiami prawy tył.Mianowicie przy zamknięciu drzwi czasami zaryglują się czasami nie,bądz czasami nie ryglują się(trzeba ręcznie).Wkurza to bo można zostawic auto nie zamknięte :( .Czasami jak duży mróz jest to zamarzną tak,że są cały czas zaryglowane i nie da się ich otworzyc ani z zewnątrz ,ani ze środka.Co prawda nie używam za często tych drzwi,bo jeżdzę sam.Zamki są bardzo pokombinowane w swojej budowie,pomijając że wszystko tam jest na lineczki,ale strasznie niedopracowane i niewdzięczne w użytkowaniu.

Aby do wiosny Panowie! :D

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Mi w tamtym roku też nie chciały się zamykać na dużym mrozie (centralny działał, ale w samym zamku coś nie załapywało) i po kilku walkach z odmrażaniem nalałem wreszcie wszędzie gdzie się da odmrażacza do zamków i WD-40 - problem zniknął na całą zimę. Teraz jeszcze mi nic nie zamarzło, ale odmrażacz mam w pogotowiu.
Opublikowano
Mi też się ostatnio nie chciały zatrzasnąć, strasznie się wkurzyłem. Potraktowałem zamek konkretnie wd-40 troche poruszałem pacem i w końcu zaskoczył, a już się bałem, że całą drogę do pracy będę musiał je trzymać. Swoją drogą warto byłoby wyjąć wszystkie zameczki, umyć i przesmarować, żeby żadnych niespodzianek nie było.