Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

chciałem się dowiedzieć w jaki sposób działa ta opcja ustawiona w klimie jako OBIEG AUTO? :roll: Bo rozumiem, że w momencie 'wykrycia' przez czujnik dymu lub np. spalin chociażby z jakiegoś autobusu automatycznie klapki są przełączane na tryp cyrkulacji wewnątrz auta? Dobrze to interpretuję? I teraz druga sprawa czy ten czujnik znajduje się przy obudowie filtra kabinowego po lewej stronie (stojąc przodem do maski)?

[EDIT] znalazłem odpowiedzić na forum 5 (viewtopic.php?f=73&t=106039&p=753693&hilit=cyrkulacja+auto#p753693)

Ale teraz drugie pytanie, jak macie ustawione u siebie? Bo ja mam ustawiony obieg zewnętrzny, a czy mogę cały czas jeździć na załączonym AUTO? :D

Pzdr.

Opublikowano

Ja jeżdżę na AUTO ale powiem szczerze nie jestem pewien skuteczności działania , może to wynik tego że jak jadę

za autobusem to odruchowo zamykam obieg przyciskiem w kierownicy

Pozdrawiam wszystkich

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

Opublikowano
Ja tez jeżdżę na auto, jak jadę za autobusem to tez sam zamykam obieg. Ale czasem jak stoje w korku to słyszę jak się klapy same zmykaja... Także działać to działa

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Rozumiem i cały czas śmigacie na AUTO?

Wczoraj wjechałem w jakiś dym i powiem szczerze, że zaśmierdziało mi w kabinie mimo tego, że miałem AUTO.

Ciekawe jak z działaniem tego.. czy to faktycznie jest w stanie na tyle szybko zareagować, żeby się klapki zamknęły..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja jeżdżę na obiegu zewnętrznym bo jak próbowałem na AUTO to w warszawskich korkach cały prawie czas nawiew pracował w cyklu obiegu wewnętrznego. Po za tym Auto zamyka obieg jak "poczuje" złe powietrze, ja natomiast jak koledzy napisali wcześniej zamykam obieg już wtedy jak widzę że coś będzie nie tak.
Opublikowano
...tez jezdze zawsze na "auto" ale stawiam, ze czujnik w BMW nie jest wyczulony tak jak "nos kierujacego" :mrgreen: dodatkowo wydaje mi sie, ze przestawia sie na obieg wew. jak wyczuje cos "zlego chemicznie" a nie tzw. "wszechobecny na polskich drogach smrod"...pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Tryb auto to domyślnie otwarty obieg z automatycznym zamknięciem w razie potrzeby. Jeśli liczycie, ze jadąc w trasie chwile za autobusem czy innym trujacym dieselem obieg sie zamknie tak zebyście nawet nie poczuli spalin to się mylicie. Trzeba byłoby na prawde dobrą chwile jechać, zeby się zamknał, o niepoczuciu spalin nie ma mowy. Natomiast zauważyłem, ze automatyczny obieg zamknięty radzi sobie w miescie przy częstym zatrzymywaniu sie ale tutaj myśle, ze raczej bierze pod uwagę prędkość auta u stawanie niż badanie jakości powietrza.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
A ja spostrzegłem co innego - jeszcze muszę kilka dni potestować to podzielę się wynikami: gdy włączą "A" to potrafi mi w samochodzie śmierdzieć takimi ciężkimi spalinami (jakby się jechało za starym autem, które olej pali). Może to zbieg okoliczności (bo akurat za kimś takim jechałem) więc muszę jeszcze te testy powtórzyć :-)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Automatyczne zamykanie to jest tylko zbędny bajer, ponieważ zanim auto poczuje "złe" powietrzy i zamknie klapki to i tak dawno będzie ten syf w środku i będzie cyrkulował w środku, więc jeszcze gorzej bo zamiast świeżego syfu, cyrkulujemy cały czas ten sam :)