Skocz do zawartości

320d Jaki mam soft??,rozwiazanie problemu przepływomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda ze nie bede teraz we wrocku bo ym ci pozyczyl moja nowa BOSH ...527. Mam tez 2x ...468 (jedna stara moja a druga co kupilem na allegro w nadziej ze bedzie lepsza).

I powiem tak ze jakos ekonomizer nie dochodzi do 20l na 4ce ale do 19 sie zdarza, tylko wtedy gdy bede mial juz na 4ce z 3000 obrotow i dam gaz do spodu. Na 5 ce moj rekord to 16l.

Co do programowania to sam juz nie wiem. Wszyscy maja soft D5 (niby nowszy).

Opublikowano

Witam

Panowie APEL DO WSZYSTKICH ZGŁĘBIAJĄCYCH WIEDZĘ !!!!!!

O ile nowsze modele 320d i 330d nie mają problemów z adaptacja przepływomierza > NIE TRZEBA TEGO ROBIĆ> ZMIANA SOFTU

TO starsze wiadomo jest kłopot! Przy wymianie na nowy przepływomierz trzeba zmieniać soft.

Gdyby ktoś z chętnych do pomocy , współpracy i nie tylko. (bo same korzyści przed takim)

Zechciał się umówić na diagnostykę i hamowanie za FREE !!!

Można by zgrać soft z takiej np . 320d 136ps jeszcze ze starym przepływomierzem i zgrać z takiej samej już po aktualizacji softu w ASO.

Będzie możliwość sprawdzenia jaki na jaki soft podmieniają ( wyciągnięcia zaktualizowanej mapy i tej starej)

Wszystkim forumowiczom przybędzie wiedzy, a właściciel auta z starym softem gdy przyjdzie potrzeba będzie miał za free aktualizacje wsadu.

Ponadto wszyscy z forum będą mieli usługę za grosze nie będzie potrzebne ASO i PŁACENIE ZA BANALNĄ USŁUGĘ GRUBEGO SIANA.

Zapraszam do rozmowy w tej sprawie na PW lub 600218347

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
No pomysl ok. Ale kto ma soft A5 zainstalowany??? Jeszcze takiego nie spotkalem. A moze by dalo rade laptopem i disem jakos go zaczytac i wyslac majlem :)
Opublikowano
tylko mi na 4 dochodzi do 14 a na 5 do 11 i koniec , wskazówka się zatrzymuje. Chyba tak ma nie byc? to co z wymiana tego przeplywomierza, znacie kogos kto mi to wgra we wrocku ? a ile to kosztuje w aso? aha i jaki nr tej przeplywki zeby kupic?
Opublikowano

Przeplywki mozesz kupic 4:

- uzywana (zalezy na co trafisz, ale jak ten sam numer nie musisz programowac)

- nowa podrobke MTM (pol ludzi chwali pol nie, chyba trochu zawyzaja ilosc dawki paliwa i ludzie mysla ze jest ok ale pali wiecej, cena ~ 300 zl)

- nowa od mercedesa pietburg chyba (niktorym lata jak trzeba na tym)

- nowa orginal BOSH , ale numer bedzie sie koczyl na 527 co oznacza chyba koniecznosc przeprogramowania softu (cena ~ 480 zl od www.czescidobmw.pl).

We wrocku nie wiem kto to robi. Wiem ze jest dobry zaklad naprawy na Legnickiej (pierwsze rondo po wiezdzie do Magnoli w lewo, pozniej juz prosto do konca blotnej ulicy) Czy programuja soft - tego nie wiem, trzeba by zadzwonic.

Co ci bym doradzil to podmienic przeplywke z kims. Jaki masz numer na obudowie 314,468??? Mam moja 468 i wydaje mi sie ze byla dobra bo samochod na nowej BOSHa nie jest jakis zwawszy. Moze ci jakos do Wrocka podrzuce.

Opublikowano
Z tego co widze to nic tylko jechAC NA jakis szrot dogadac sie z gosciem i wlozyc inna przeplywke i po zalozeniu i jezdzie testowej mozna wyczuc roznice bez problemu???Jesli niema to ja oddac po prostu a jesli jest to zostawic ''kupic'' :) a tak po za tym ile zajmuje przerzucenie tej przeplywki czy tam samego wkladu??bo nigdy nie wyciagalem jej i szczerze mowiac niewiem gdzie ona jest heh :duh: pozdro
Opublikowano
Przerzucenie wkladu zajmuje max 5 min,calej przeplywki wiecej czasu.Mnie interesuje ta przeplywka pierbugra,ma ktos ja zalozona????
Opublikowano (edytowane)
/ Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Sam wklad wystarczy niemniej jesli twoja przeplywka to 314 miala inna obudowe. Bez siatki ochronnej.
Opublikowano

Tylko jest maly problem...

Kiedys czytalem ,ze ta siatka ma znaczenie na wzkazania przeplywki,dlatego jak przerzucac z 314 na 527 to z obudową.

Co do przeplywki pierburga,ile Ci pokazuje ekonomizer przy pelnym bucie na 5??