Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat znany na forum,wał kolumny kierowniczej przechodzi przez uszczelniacze zanim wejdzie do komory silnika i tam ociera,prysnij czymś,posmaruj.

hej

Opublikowano
U mnie pomogła wymiana płynu od wspomagania.Jak się rozgrzał płyn robił się rzadszy i trzeszczenie z pompy przenosiło sie na kierownicę .Na początku miałem wrażenie że to ocierająca guma.
Opublikowano

a jaki płyn lać do wspomagania?? do E36 wlewałem Mobil ATF 220 Dextron IID , bo jak wlewałem inny np Castrol TQ DextronIII to ciekło z maglownicy :?

Teraz bym chętnie wymienił w E60 ale nie wiem jaki konkretnie płyn lać o jakiej specyfikacji DIID czy DIII czy może jakiś inny - boje się że jak wleje zły to się coś popierniczy np. zacznie się lać z magla :?

Opublikowano
a jaki płyn lać do wspomagania?? do E36 wlewałem Mobil ATF 220 Dextron IID , bo jak wlewałem inny np Castrol TQ DextronIII to ciekło z maglownicy :?

Teraz bym chętnie wymienił w E60 ale nie wiem jaki konkretnie płyn lać o jakiej specyfikacji DIID czy DIII czy może jakiś inny - boje się że jak wleje zły to się coś popierniczy np. zacznie się lać z magla :?

Co sklania cie do wymiany plynu w ukladzie wspomagania ,jakies szczegolne objawy?

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam serdecznie,

Ja mam natomiast w mojej taki dziwny objaw. Przy powlnych skretach (tylko) w lewo ciche delikatnie 2-3 stukniecia gdzies w kierownicy. WYstępuje to tylko podczas skrętu w lewo przy wolnej jeżdzie , przy skręcie ok 90 stopni.

Co to może być ?

A inne denerwujące trzaski dochodzą tak jakby z zamka w drzwiach od strony kierowcy. Występują tylko na sporych nierównosćiach. To nie jest trzeszczenie a raczej terkotanie.

Pomóżcie mi to zlokalizować

dziękuję

MK

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Temat znany na forum,wał kolumny kierowniczej przechodzi przez uszczelniacze zanim wejdzie do komory silnika i tam ociera,prysnij czymś,posmaruj.

hej

Dokładnie nie wiem gdzie zajrzeć, ktoś pomoże gdzie mam prysnąć, co zrobić?

http://images41.fotosik.pl/926/98ae1625f3bfad85med.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.