Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Wymieniłem wczoraj jeden wtrysk (ten co bardzo lał), wtrysk został zakodowany DIS-em, przy okazji wyszło że ktoś już coś grzebał przy wtryskach, ponieważ numery na wtryskach nie zgadzały się z tym co program wykrył. Później zostały zrobione po założeniu wtrysku przelewy. Przelew na wtrysku nowo - założonym ok. Złożyłem wszystko przy okazji wczyściłem kolektor, egr (klapki na razie spoko ), pojeździłem i wydaje sięmi że jest lepiej :), lepiej się jeszcze zbiera niż było do tej pory. Ale dzisiaj podłączyłem pod inpę i disie szok korekcja na wymienionym wtryskiwaczu ok. 1 w plusiem załamka. Co to może być że na przelewie wyszło dobrze a gdy sprawdzałem dzisiaj korekcję to tragedia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisałem już wielokrotnie że korekcja nie ma nic wspólnego z próbą przelewową, miałem to samo kiedyś wsadziłem nowy wtrysk a korekcja na nim nadal była zła, niestety ale w takim przypadku inne wtryski mogą powodować złą korekcję akurat na tym nowym wtrysku.
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można wymienić wszystkie albo kupić jeszcze jeden nowy i metodą prób i błędów podmieniać.
Pozdrawiam
Opublikowano
jak sprawdzić korekcję pod inpa to wiem ale jak test przelewowy to nie mam pojęcia? czy ktoś podpowie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wprawdzie to nie BMW ?? ( Z całym szacunkiem do BMW)

kolego AR pierwsza zasosowala cr w silniku 2,4jtd

cr to patent AR

No tak, ale co z tego wynika ??

Wprawdzie to nie BMW, ale jest pomocny opis jak zrobić próbę przelewową

to znaczy, ze silnik ma trochę inną budowę, umiejscowienie podzespołów jest inne, ale można sobie zobrazować co się z czym je.