Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z kolegów robił w ASO badanie tzw. "ramy" czy "na ramie"? Chodzi o badanie poprawności konstrukcji samochodu w zakresie spójności wszystkich odległości i kątów auta używanego z wymogami fabrycznymi? Jeśli tak to proszę o informację gdzie, w jakiej cenie, jakie były wyniki i co najważniejsze - w przypadku niespójności wyników z wymogami fabrycznymi co dalej robiliście.

Pytam bo gdzieś tam w duchu przymierzam się do takiego badania bo nie mogę się uporać z uciekaniem przodu samochodu i jest obawa, że jedno z kół jest minimalnie wyżej od drugiego - a to mogłoby powodować tego rodzaju zachowanie...

Opublikowano
Było o tym na forum - koszt ok 1500zł

Hmmm... Przejrzałem wszystkie posty dotyczące e9* i nie znalazłem nic... Wyszukiwarka dla całego forum pokazuje mi aż 266 wyników :(

Może, jak ktoś śledzi całe forum (ja tylko dział e9*) poda uprzejmie link do posta, w którym dyskusja się o tym toczyła? Z góry dzięki!

Opublikowano
Info było w e90 w poście o sprawdzeniu auta przed zakupem - cos kiepsko szukasz :nienie:
Opublikowano

Ponieważ chronicznie nie znoszę gdy ktoś permanentnie odpisuje (na dowolnym forum) "było", "szukaj" etc. to poszukałem dalej i znalazłem posta, o którym mówisz: viewtopic.php?f=70&t=105001 - informacje o badaniu ramy napisałem ja sam... Jak sądzisz - czy gdyby wystarczała mi wiedza teoretyczna z jednego serwisu w PL pytałbym innych kolegów na forum o szczegóły takiej operacji?

Zatem, kończąc jałowe "było, szukaj" - ktoś wykonywał taką operację i może powiedzieć coś więcej? TX!

Opublikowano

Czyli jednak cos było ??

Hmmm... Przejrzałem wszystkie posty dotyczące e9* i nie znalazłem nic...

Poszukaj więc na e90post.com, być może tam będziesz miał same konkrety.

Ps. zerknij do słownika co znaczy słowo "chroniczny"