Skocz do zawartości

E60 Skrzynia automat

prfraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że w tym przypadku ciężko będzie ocenić co to bez ekspertyzy bardziej specjalistycznej. Jaki przebieg?

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

160k, tak w zasadzie to autko mojego znajomego- identyczne jak moje :P, moze to komus podpowie ze podczas dlugiej trasy zaswiecila mu sie kontrolka oleju- a on dolal oleju silnikowego ale do skrzyni!!!!!!! dopiero sie dowiedzialem :( - jakies 2 setki. to bylo z 1000km temu- moze cos sie poprzytykalo?

szkoda, ze wody tam nie nalał. do serwisu specjalizującego sie w skrzyniach i czarno to widze po objawach i po tym co zrobił.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

nie ma co wieszac na min psow bo sytuacje moga byc rozne... sorry ale bedac gdzies w trasie i majac jedynie stacje benzynowe co mozemy zrobic? wlac inny olej niz wymagany, w ogole nic nie dolewac i liczyc, ze moze sie uda lub ostatnia mozliwosc to laweta... wybor ciezki, praktycznie nigdzie nie ma tego oleju od tak dostepnego, w duzych miastach poza aso mozna go kupic w zaledwie kilku punktach od reki, jedyne co mogl zrobic odrazu to szukac jakiegos aso i wymienic olej w skrzyni a nie jezdzic jeszcze na tym 1000km, tak czy inaczej nie sadze, ze to byly jedynie dwie setki i one narobily szkody, calosci ma tam 9l oleju wiec te 2 setki to nie to, bardziej pewnie przyczynil sie do tego wczesniejszy ubytek oleju... tak czy inaczej bedzie drogo

W zasadzie to mu sie kontrolka silnika zapalila i pomylil wlewy, stan oleju w skrzyni byl perfekt- skrzynia chodzila bardzo ladnie, kupowalismy autko razem wiec wiem. Mysle ze 2 setki nie powinny zabic skrzyni. Skrzynia zaczela wariowac nagle- nie stopniowo. A jakie sa objawy jak pada przekladnia kinetyczna (Torque converter)"chyba tak to sie tlumaczy?!". Odczytalem bledy INPA ale nic nie znalazlem poza swiecami zarowymi, i klockami

swietna mysl w ogole jak sie check engine zapali to trzeba dolac oleju, jak sie zapali blad zarowki to wymieniacie opone? %-) jest tez sztuka pomylic wlewy, domyslam sie, ze robil to jakis specu w garazu bo wlasciciel raczej by sobie nie poradzil, do silnika olej kazdy wleje, nawet infantylna nastolatka a do skrzyni juz nie kazdy...

panowie, lepiej sprzedajcie swoje auta bo nic dobrego z tego nie bedzie :D

teraz nie ma co dywagowac tylko trzeba jechac do jakiegos magika od skrzyn zeby wyszlo dobrze i jak najtaniej

Myśle że w kategorii watek roku ten ma pulicera w kieszeni.

W ogóle to czeski film, nie wiadomo co, nie wiadomo kto, nie wiadomo gdzie wlal ale jest problem ze skrzynią i mamy określić w miare precyzyjnie czy to konwerter. Ja też mam problem - szukam 6 pewnych liczb które beda w najblizszym losowaniu lotto. Ktoś pomoże?

:jawdrop: :jawdrop: czy my jesteśmy na tej samej planecie.Olej do skrzyni dolewa sie od spodu po zdjęciu płyty ochronnej i wlaniu za pomoca strzykawy a nie po podniesieniu maski obok wlewu do wspomagania,układu chłodniczego czy płynu do spryskiwacza.

hej

też mi się wydawało, ze coś dziwnego ludzie pisza. Pierwsze słysze, żeby olej do skrzyni można było dolać po otworzeniu maski.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Macie racje, teraz to mi jest glupio. Mam auto od dwoch lat i taki bylem zadowolony ze w "SKRZYNI" mam czeroniutki, piekny olej- porazka :P. A jezeli juz o tym mowa to jest jakis bagnet czy cos takiego???? musze moj olej spradzic. Wracajac do postu dla kumpla. mieszkamy w londynie i nie jest tu latwo o speca od skrzyn bmw, a jakos nie wierze tym, ktorzy w przydomowym garazu robia wszystkiego rodzaju skrzynie (żadnej marki dobrze). Ciegle nie wiadomo czy to nie cos innego (czujki abs, sprzeglo hydrokin. itp)

ps. nie wszyscy musza sie znac na tym, glupie komentarze zachowajcie dla siebie. To jest forum i tu ludzie szukaja czesto pomocy, a część uzytkownikow mysli ze jak kupilo "bmw", przeczytalo 20 postow, to juz moze wszystko. To tylko samochód dla niektórych marzenie dla innych rzecz codziennego użytku- mechanikiem nie jestem i tyle, ale spróbujmy sie z IT. Żałosne.

a tam, bylo minelo, kazdy jest w czyms dobry... czerwony olej :lol: to sie niezle usmiales pewnie :P

z tego co wiem nie ma bagnetu, zeby sprawdzic olej w skrzyni trzeba podjechac na kanal, sam tego nie rob czasami, podjedz do aso a najlepiej to musisz w koncu wyszukac jakiegos magika od skrzyn bo uwierz mi moze byc niedlugo calkiem do dupy a jak trafi sie z dupy znawca to tylko wiecej szkod narobi niz to wszystko warte