Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W czerwcu (10 miesięcy temu) wymieniłem akumulator na nowy-adaptacja zrobiona.Przez całą zimę i ten czas nie było najmniejszego problemu z prądem.Wczoraj wyjechałem z garażu aby wysprzątać auto po zimie, dzisiaj ciąg dalszy sprzątania - było dużo "jeżdżenia" fotelami,lampki w środku...-stacyjka wyłączona. Wjechałem autem i wsio ok ,teraz byłem jeszcze w aucie przekręciłem kluczyk zamknąłem dach i przy wyciąganiu kluczyka wyświetlił się na żółto akumulator.Czy jest szansa że podczas jazdy się naładuje czy to oznaka że znowu do wymiany?Dodam że zrobiłem na nim około 9000km i z tego 70% na krótkich odcinkach po mieście.
Opublikowano
Mialem cos podobnego po sprzataniu, jednak bmw potrzebuje duzo pradu. Jak pojezdzisz troche to napewno ozyje, jak nie to na gwarancje go. Kupilem raz w zimie akumulator na stacji paliw, jak mi samochod nie chcial zapalic na mrozie i nawet roku nie wytrzymal, a udowodnic wade akumulatora jest strasznie ciezko.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta kontrolka informuje o rozładowaniu akumulatora a nie o konieczności jego wymiany. Jeżeli po dłuższej jeździe będzie sie to powtarzać to aku do wymiany ale na pewno tak nie jest. Doładuje się podczas jazdy i będzie wszystko ok.
Krzysztof
Opublikowano

Sam akumulator, do tego nowy nie pada bez wyraźnej przyczyny, tym bardziej teraz po zimie.

W moim przypadku zawiodła iteligentna klema minusowa, powodując zwiększony pobór prądu / zwarcie /.

Ta klema jest wadą genetyczną E60, dla właściwej diagnozy oprócz testu akumulatora odpowiednim testerem, należy sprawdzić klemę.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mialem cos podobnego po sprzataniu, jednak bmw potrzebuje duzo pradu. Jak pojezdzisz troche to napewno ozyje, jak nie to na gwarancje go. Kupilem raz w zimie akumulator na stacji paliw, jak mi samochod nie chcial zapalic na mrozie i nawet roku nie wytrzymal, a udowodnic wade akumulatora jest strasznie ciezko.

W serwisie mnie ostrzegali że e60 szybko połyka prąd i żeby się nie bawić autem na wyłączonym silniku (mnie się nieraz zdarzy słuchać radia, oglądać tv bądź zamykać np.szyberdach z kluczyka).Pewnie to przez te fotele (comfort) bo trochę kombinacji z nimi zrobiłem podczas czyszczenia skóry.Mam nadzieję że wszystko wróci do normy!.

Opublikowano
mnie straszyli, ze po 10min moze mi sie juz rozladowac, jakos mi to umknelo i kilka razy powyzej 30min auto mialem na przekreconym kluczyku, jak dotad wszystko bylo ok ale skoro jest w ogole taka teoria i bylo duzo przypadkow to nikt tego z palca sobie nie wyssal tylko te 10min jest troche przesadzone, w myjni jak jestem to zostawiam tez chlopakom kluczyk i jak srodek robia to radyjka sobie sluchaja, fotelami tez operuja, chwile to trwa... chyba, ze 535d ma aku o wiekszej pojemnosci?
Opublikowano
Jeżdżę już trzeci dzień (co prawda na krótkich odcinkach - miasto) i jak na razie spokój z aku. - doładował się na tyle że nie wywala info o słabej baterii!Co będzie dalej-zobaczymy.Dzięki za odpowiedzi na zadany temat! :cool2: :cool2: :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przestrzegam przed niedoladowanym akumulatorem - ja juz zalatwilem 3 aku w ten sposob, jezdze samochodem bardzo malo, aku niedoladowany, zasiarcza sie, w koncu odmawia ochoty do wspolpracy

doladuj aku prostownikiem do 100%, doladowanie alternatorem na krotkich odcinkach jest niewystarczajace

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
witam, pad mi akumulator jaki polecacie zamiennik?? i czy jak kupie o takich samych parametrach co orginał to musze robic adaptacje??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałem taki sam problem, ale uparłem się i wymieniłem akumulator na gwarancji, ciężko było ale auto mam z 2009 roku...mam dobrego znajomego co pomógł mi to załatwić i po 2 tygodniach zwrócili mi pieniądze

niestety sprawa akumulatora jest tak samo ciężka jak np. udowodnienie bicia tarcz jako wady fabrycznej gdy tarcze nie są przegrzane