Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E46 320d 2001 rok sedan, juz po lifcie.

Autko zakupiłem uderzone w bok. Stoi u mechanika.

Potrzebuje pomocy odnośnie wymiarów nadwozia, nie tych takich standardowych, tylko takich aby mechanik mógł auto porządnie wyprostować i zrobić jak należy ( nie znam się na tym dokładnie) ale naciągnąć czy coś w tym stylu.

Wiem już że są takie książki jak frame dimensions itd, w których są wszystkie wymiary, np od słupka do słupka bądz próg itd.

PROSZĘ O POMOC GDZIE ZNAJDĘ TAKIE DANE, BĄDŹ KSIĄŻKE W NECIE???

Moge podać email bądź prosze i link do ściągnięcia.

JESZCZE RAZ PROSZE O POMOC.

pozdrawiam ;)

Opublikowano
polecam "sam naprawiam - bmw e46" tam są podane różne wymiary auta łącznie z wymiarami szczelin między częściami nadwozia.

...::: Banditen Motoren Werke :::...

Dlaczego BMW?? Bo przedni napęd jest dla małych dziewczynek ;P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedyś w TIS-ie znalazłem do E36 wymiary punktów bazwoych nadwozia, do E46 też pewnie będą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie problem z tym, że nie pamiętam bo było to pare lat temu.
Opublikowano

TIS, english version: Repair instructions, 41 body, 00 Body, frame alignment control dimensions…

Tylko jak chcesz to zmierzyc, metrem stolarskim?

Opublikowano

Nie wiem od tego jest mechanik, wiem ze ma jakis tam sprzet specjalistyczny. Ja tylko chce miec te wymiary i nic wiecej.

A skad sciagnac ??

Opublikowano
Nie wiem od tego jest mechanik, wiem ze ma jakis tam sprzet specjalistyczny. Ja tylko chce miec te wymiary i nic wiecej.

A skad sciagnac ??

Żebyś mógł jego skontrolowac :D brawo

Opublikowano
Witam,

Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E46 320d 2001 rok sedan, juz po lifcie.

Autko zakupiłem uderzone w bok. Stoi u mechanika.

Potrzebuje pomocy odnośnie wymiarów nadwozia, nie tych takich standardowych, tylko takich aby mechanik mógł auto porządnie wyprostować i zrobić jak należy ( nie znam się na tym dokładnie) ale naciągnąć czy coś w tym stylu.

Wiem już że są takie książki jak frame dimensions itd, w których są wszystkie wymiary, np od słupka do słupka bądz próg itd.

PROSZĘ O POMOC GDZIE ZNAJDĘ TAKIE DANE, BĄDŹ KSIĄŻKE W NECIE???

Moge podać email bądź prosze i link do ściągnięcia.

JESZCZE RAZ PROSZE O POMOC.

pozdrawiam ;)

witam kolego nie panikuj jeżeli autko dostało w bok to nie potrzebujesz zadnych wymiarow , kazdy pożadny blacharz powinien ogarnąc temat , co innego gdy autko dostałoby np po podłuznicy wtedy to co innego. jezeli blacharz ma pojecie to poradzi sobie

pozdrawiam