Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem tego typu że jak silnik jest zimny to pali na dotyk a jak się nagrzewa i jest juz ciepły to dlugo kreci 2s przed odpaleniem. Czy to wina jakiegos czujika?
Opublikowano
Moim zdaniem któryś z wtrysków do wymiany. Ale na kompie Ci powiedzą, więc proponuję jechać i się podpiąć.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Racja, pewnie któryś (oby tylko jeden) leje przez przelew. Komp albo test z założeniem menzurek na przewody do przelewów powie prawdę.
Opublikowano
Witam problem tego typu że jak silnik jest zimny to pali na dotyk a jak się nagrzewa i jest juz ciepły to dlugo kreci 2s przed odpaleniem. Czy to wina jakiegos czujika?

Wstępna pompa paliwa, ta pod samochodem na wysokości fotela kierowcy.

Powinna dawać ciśnienie powyżej 4 bar. Jak mniej to pewnie to.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano

Hmm... u mnie okazało się ze rozrusznik siada, a objaw był taki sam.

Jak silnik jest rozgrzany to o dziwo ma większe opory (rozszerzalność cieplna elementów) i rozrusznik ma ciężej dlatego dłużej kręci....

/Hubert

Moje BMW 330d E46 Sedan '04 (manual) wciąga średnio:

http://www.motostat.pl/user_images/15057/icon1.png

Opublikowano
A z tym odpalaniem to może byc to rozrusznik. Ostatnio przegladalem papierki z mojego bmw i znalazlem ze jak byla w serwisie na sprawdzeniu auta przed sprzedaza to jest tam zaznaczone ze rozusznik dlugo kreci. Oraz zaznaczone ze do naprawy. Moze znowu mu odbilo i sie dzieje to samo bo do tej pory ladnie odpalala.
Opublikowano
Cos mi sie wydaje ze rozrusznik nie bedzie tu problemem. Jesli kreci to spelnia swoja funkcje i koniec. Gdyby nie zaskakiwal, nie krecil, krecil wolno to byl by powod do zmartwien. O ile bateria jest OK i kreci tak jak na zimnym to zostaw rozrusznik w spokoju. Pierwsze do sprawdzenia wtryski. Wystarczy ze 2-3 beda przelewac i bedziesz musial krecic ok 30s na cieplym zeby zalapal.
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam po dłuzszym czasie pojechałem dzis na kompa i tak wyszlo ze do silika sie nie podlaczyl program a z reszta tak. NIe wiem tak mi powiedzieli w warsztacie ja sie nie znam na tym i po wstepnych ogledzinach powiedzieli ze trzeba by sie przyjzec najpierw pompie ktora jest chyba w baku poniewaz sa przypuszczenia ze dostaje za malo pradu ( odciecie pompy paliwa mam zainstalowane) prawdopodobna przyczyna a jesli to nie to to moga byc czujniczki jeden cisnieniea paliwa (przy lub pod jakas listawa) nie wiem nie pamietam i drugi czujniczek ktrego zapomnialem nazwe. Co gorsza nie jestem w polsce i naprawe robie w Londynie co mnie bedzie troszke kosztowalo.

Podlaczenie pod kompa i diagnoza 25f plus sprawdzenie pompy za tydz 40-50f i ewentualnie czujniczki okolo 100f plus 40-50f wymiana czujniczkow. Nie wiem jak w polsce ale nie jest tu tanio.

Co prawda jak chce odpalic auto i naciskam guzik odciecia pompy paliwa to jej nie slychac zeby pracowala tak jak to bylo zazwyczaj.