Skocz do zawartości

330i - nagrzany traci moc w niskim zakresie obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zakupiłem nową przepływkę Siemens VDO. Pokręciłem się trochę po mieście i mam wrażenie, jakby na odpiętej przepływce było lepiej jak na nowej... Ale pojeżdżę kilka dni i ocenię czy było warto wydać 700zł ;)

BaX, jeśli stara nie pójdzie na Allegro to wyślę Ci ten plastik.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś zakupiłem nową przepływkę Siemens VDO. Pokręciłem się trochę po mieście i mam wrażenie, jakby na odpiętej przepływce było lepiej jak na nowej... Ale pojeżdżę kilka dni i ocenię czy było warto wydać 700zł ;)

BaX, jeśli stara nie pójdzie na Allegro to wyślę Ci ten plastik.

Będe wdzięczny, jak co daj znać na PW. :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Transporter0, wymieniłeś ten drugi czujnik?

U mnie niestety zmiana przepływki nic nie dała, auto jeździ prawie identycznie jak na starej. Po odpięciu zapitala aż miło, po podłączeniu muł niesamowity. Co dalej z tym fantem zrobić? :mad2: :mad2:

Opublikowano
Nie nic nie robiłem. Samochód wrócił do kondycji sam. Jedyne co to zmieniłem stację benzynową i leję teraz 99 na Shellu. Nie wiem może była to wina paliwa. Na razie puki jest ok nic nie ruszam. No chyba że zacznie znowu świrować to wtedy dopiero wymienię ten czujnik.
Opublikowano
Jakie są objawy padającego czujnika wałka rozrządu? Wylotowy już dawno zmieniłem na ori, może teraz ten drugi knoci sprawę? Spalanie trochę wzrosło (jakieś 2l), błędu na kompie nie ma... Jak go sprawdzić?