Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam bmw 318is e36 coupe zastanawiam sie nad wsadzeniem do niego kompresora bez wymiany tlokow walu czy mogli byscie mi doradzic jaki to kompresor mogl by byc????
Opublikowano

Eaton m62 lub slabszy m65/45 jak w rozsadnej kasie :mrgreen:

Pozatym wazne co chcesz osiagnac tym kompresorem ???

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
W takim razie tylko eaton M62 bo inne to koszt ponad 3 tys eatona masz za ok 1200 Napewno poprawi sie dol silnika i moc o wiecej jak 20 wzrosnie :mrgreen: ale to i tak wydatek rzedu 4-5 tys zl za calosc instalacji :wink:

Opublikowano
... a ja gdybym chciał wtopić kasy to bym otworzył sieć lodziarni na Grenlandii :lol:
Bring Me Woman
Opublikowano
Nie podepre sie faktami, ale na chlopski rozum kompresor to kolejna rzcz, ktora obciaza silnik jak np. kompresor klimy, wiec spalanie wzrosnie, ale za to zwieksza on moc silnika, ktory go napedza:P kolo zamkniete, moim zdaniem spalanie wzrasta, ale jeszcze bardziej rosnie moc.
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg
Opublikowano
Ale np ten kompresor ktory polecam jak niektore inne maja elektrosprzeglo czyli mozna go wylaczyc niestety wtedy osiagi lekko spadaja w stosunku do serii ale jezdzimy oszczednie a magiczny guzik wlacza kompresor i mamy staly strzal mocy :mrgreen:

Opublikowano

a czy jak wyłączymy taki kompresor to... nie bedzie on blokował wlotu powietrza ? bo on chyba będzie wtedy stanowil przeszkode w ukladzie dolotowym. Tak mi sie wydaje na chłopski rozum. Chodzi mi o to ze bedzie stanowił wieksza przeszkode i spadek 10% mocy lub wiecej.

Nie znam sie na tym dlatego to co pisze to raczej forma pytająca :D bo tez swojego czasu interesowalem sie kompresorem

Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano
Ale napisalem ze na wylaczonym osiagi spadaja wzgledem serii :mrgreen: za to ten strzal mocy jaki przyjemny :mrgreen:

Opublikowano

a no fakt. Przepraszam nie zauwazylem tego albo po prostu źle zrozumialem.

Ja po swapie tez bede chcial sie brac za kompresor, ale to jeszcze sporo czasu upłynie zanim ogarne temat kompresora do M44

Opublikowano

To wypada wziasc pod uwage przy swapie bo pozniej moze byc problem z miejscem na kompresor :norty:

Te przystepne cenowo sa poprostu dosc znacznych rozmiarow :mrgreen:

Moze lepiej odrazu isc w mocniejsze R6 :cool2:

Opublikowano

No napewno jest to kwestia do rozwazenia.

A wracając do samego kompresora to przy takim wyłączniu nie bedzie problemów z elektronika ? tzn z komputerem ? nie trzeba jakiś dwóch programów ? na kompresor jeden i po przełączeniu drugi. Watpie zeby na jednym zestrojeniu to wszystko chodzilo cacy

Opublikowano
Chodzi cacy ecumaster detIII ma opcje dwoch map kompresor podlaczasz do ecumastera i to on steruje elektrosprzeglem wiec guzik w kabinie defakto sluzy do zmiany programu :cool2: Ale faktycznie masz dwie nowe mapy paliwa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam pytanko odnośnie silnika m52b28.

Czy z racji aluminiowego bloku kompresor ma jakąś racje bytu? wiem ze jakiegoś potężnego kozaka nie zrobie ale kilkanascie - kilkadziesiad kucy da rade wykrzesac ?:D

Opublikowano
m52 z kompresorem jak najbardziej tak ok 50 koni zysku idzie zrobic kompresorem

Opublikowano
no i pięknie. w takim razie za jakis czas jak inne wydatki pozwolą to będe celował w taką historie. wielkie dzięki
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przede wszystkim witam :D

Mam pytanko. Jak moglaby wygladac sprawa kompresorka w M62TUB35? Jest wykonalne? Jestsens? I z jakimi kosztami moge sie liczyc? :D Z gory dzieki za pomoc

Opublikowano
Wykonalne jest ale koszty to 10-20 tys zl w zaleznosci od wybranego kompresora