Skocz do zawartości

Witam jestem nowym użytkownikiem BMW x3 mam klika pytan?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem niedawno BMW x3 3.0i 2006 automat M-pakiet mam kilka pytań?

Zauważyłem że przy słabej prędkości 20km/h jak skręcam jakby wspomaganie kierownicy przestawało działać ciężko idzie(nie zawsze)

Przy cofaniu lusterko lewe idzie mi do dołu ,można to jakoś wyłączyć ??

Nie wiem jak się połączyć z Blutu żąda jakiegoś kody jak szukam w telefonie ??(opcja bez nawigacji)

Jak się programuję fotele w elektryce??

Jest to moje pierwsze BMW dlatego mam nadzieje że będziecie wyrozumiali dla mnie wcześniej jeździłem Audi.pozdro

Jaki olej zalać??

Jak skasować kontrolkę ciśnienia w kołach??

Opublikowano

1.do blututa potrzebujesz kodu, który masz z książką serwisową lub jeśli nie masz to jedź na komputer to ci miechanik zczyta.

2.aby luterko nie szło do dołu przełącz guzik od sterowania stronami w drugą stronę...

3.o programowaniu foteli jest w instrukcji tak samo jak z kasowaniem kontrolki opon - przytrzymaj dłużej popróbuj,ja tak robiłem i doszedłem

4.ja leje do swoich BMW olej Castrol Edge Sport 0W40

5. co do wspomagania u mnie jest podobnie z resztą w BMW zawsze było ciężko - tak ma być

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano

No to już wszystko rozgryzłem dzięki za odpwiedz.

mam problem z szybami jak je zaprogramować żeby się same domykały ,pozdro

Opublikowano
Nie trzeba ich programować wystaczy dłużej przycisnąć przycisk na pilocie do zamykania centralnego zamka. Chyba że chodzi ci o jakieś inne domykanie szyb
  • Moderatorzy
Opublikowano
O ile się nie mylę to samo domykanie szyb występuje tylko z fabrycznym alarmem, bez alarmu można domykać samemu pilotem.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
O ile się nie mylę to samo domykanie szyb występuje tylko z fabrycznym alarmem, bez alarmu można domykać samemu pilotem.

Mam fabryczny alarm (jak kazde BMW ) i szyby domykaja mi sie z pilota. Z automatu - nie chca :)

Ps. ale sprawdze bo auto z 2007r z M-pakietem, to moze ma ta opcje :D

Opublikowano

Mam fabryczny alarm (jak kazde BMW ) i szyby domykaja mi sie z pilota. Z automatu - nie chca :)

No chyba jednak nie każde, moja x3 z 2009 nie ma fabrycznego alarmu.

pzdr

Opublikowano

No chyba jednak nie każde, moja x3 z 2009 nie ma fabrycznego alarmu.

pzdr

Dobra, to moze ustalmy co to jest "fabryczny alarm" :)

Z mojego doswiadczenia "maja go wszystkie auta wychodzace z fabryki" (wersja mi znana od poczatku posiadania BMW). Mial go moj Compact z 2001r, ma go mojej zony kombi z 2000r i ma go moje X3 z 2007r. Kazde z tych aut po zamknieciu z kluczyka i probie wejscia (np. otwarcie maski silnika, badz ingerencja w srodek auta przez otwarta szybe, badz otwarcie drzwi etc.) wydaje z siebie glosne dzwieki...

Czy to jest rownoznaczne fabrycznemu alarmowi, czy tylko "widzimisie pikaczu" ? :))

Naprawde zdziwilbym sie, gdyby byla wersja BMW bez fabrycznie montowanego "fabrycznego alarmu" - prosze o info znajacych sie na rzeczy :)

Opublikowano

Dobra, to moze ustalmy co to jest "fabryczny alarm" :)

Z mojego doswiadczenia "maja go wszystkie auta wychodzace z fabryki" (wersja mi znana od poczatku posiadania BMW). Mial go moj Compact z 2001r, ma go mojej zony kombi z 2000r i ma go moje X3 z 2007r. Kazde z tych aut po zamknieciu z kluczyka i probie wejscia (np. otwarcie maski silnika, badz ingerencja w srodek auta przez otwarta szybe, badz otwarcie drzwi etc.) wydaje z siebie glosne dzwieki...

Czy to jest rownoznaczne fabrycznemu alarmowi, czy tylko "widzimisie pikaczu" ? :))

Naprawde zdziwilbym sie, gdyby byla wersja BMW bez fabrycznie montowanego "fabrycznego alarmu" - prosze o info znajacych sie na rzeczy :)

Dokładnie, to co opisałeś to jest fabryczny autoalarm, ale zapewniam Cię, że nie każde BMW wychodzące z fabryki go posiada. W niektórych przypadkach to kwestia opcji jakie zostały wybrane przy zakupie, moja x3 (wypasiona, pojazd dilera) pochodzi z 2009 roku i fabrycznie alarmu nie posiadała :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Chyba jednak nie wszystkie BMW maja zamontowany alarm.Moje X3 z 2004 roku nie ma tego.Kumpel ma X3 z 2007 i jak i w moim przypadku bez autoalarmu.
Opublikowano

ponieważ temat wątku mi pasuję, nie będę zakładał kolejnego, a też mam kilka pytań jako nowy posiadacz x3:

1 czy w radiu da się wpisać nazwy stacji radiowych?

2 jakie i w jakim rozmiarze polecacie opony na zimę? mam koła 17"

3 czy jest gdzieś dostępna instrukcja do navi i radia w PL mam na myśli net nie ASO?

4 czy to normalne że ksenony bardziej skręcają w prawo niż w lewo? a może mi się wydaje, w każdym razie takie mam wrażenie

dzięki pozdrawiam