Skocz do zawartości

320d Problem z czujnikami cofania PDC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z czujnikami cofania przy włączeniu wstecznego jest dlugie pikniecie .

po przeanalizowaniu kilku tematów wiem juz który czujnik jest uszkodzony albo nie lączy wtyczka

piszę poniewaz nie wiem jak zdemontować czujnik z listwy nie mam pojecia na czym się ten czujnik trzyma a nie chce pourywac zaczepów

mam nadzieje ze ktos z was mi podpowie ewentualnie wysle jakies foto czy instrukcje jak zdemontowac

zapomnialem dodac ze mam jeszcze te czujniki z przed liftu te takie z prostokoncikami

mam taka listwe z czujnikami jak tutaj:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/BMW_E46_Touring_rear_20080103.jpg

Opublikowano
Jeżeli masz możliwość wjazdu na kanał będzie wygodniej,musisz wejść pod auto, żeby dostać się do czujników od wewnętrznej strony zderzaka ,odepnij wtyczki i po prostu wyciągnij czujnik z listwy nie ma tam żadnej filozofii,sprawdź może to kostka nie łączy albo jest zabrudzony,jeżeli jest wszystko ok, to przy włączonym biegu wstecznym czujnik powinien tak jakby pstrykać jak przyłożysz ucho
Opublikowano

kjuz wiem ktory nie działa tylko ze nie wiem na czym on jest mocowany tzn jakie ma zaczepy nie chcial bym cos urwac ...

uszkodzil sie ten przy tlumiku wiec dostęp jest calkiem niezly

Opublikowano
Panowie a co jeśli czujniki cykają (wyraźnie to słychać przy każdym z osobna) a objawy dalej występują? Czy jest możliwe że instalacja jest uszkodzona a czujniki cykają? dodam że stało mi się to po umyciu samochodu myjką ciśnieniową bez dotykowo