Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dodam tylko nowy problem mam taki ze jak jade w miescie to pokazuje ze pali 8.8 do 9 a jak na trasie <6 bieg 130kmh to 13lit.

czym szybciej to spalanie spada....180kmh to pokazuje 10lit.

Hmmm, każdy by tak chciał. Im szybciej, tym mniej pali, więc powinieneś się cieszyć :mrgreen: Twoje problemy sugerują jakiś zonk z elektroniką. Myślę, że bez komputera się nie obejdzie. Kupujesz auto z przebiegiem prawie 200kkm, więc musisz się liczyć, że trzeba będzie coś tam zawsze wymienić, naprawić, tym bardziej, że sprzedający uprzedził Cię, że powodem sprzedaży są problemy, których de facto nie zdiagnozował. Wystawił niską cenę, a Ty się zapewne najarałeś, jak szczerbaty na suchary i teraz masz tego efekty. I nie ma znaczenia, czy to sąsiad, czy mąż, czy kochanek. Pewni ludzie nie mają skrupułów.

Na forum zazwyczaj piszą Ci, którzy mają jakieś problemy ze swoimi autami, więc to żadne odkrycie, że tak wiele tu wpisów opisujących jakieś usterki. Na forum Audi jest inaczej myślisz?:) Zanim kupiłeś auto, trzeba było pogrzebać w internecie, dotrzeć na to forum, być może miałbyś bardziej trzeźwe i świadome podejście do zakupu.

Żarówki wypalają się nie tylko w BMW w ten sposób, że na początku raz działają, a raz nie. I to chyba jest najmniejszy z Twoich problemów.

Ja bym jeszcze sprawdził sam akumulator i pojechał do serwisu na komputer.

Opublikowano

Jak czytam o tych przebojach z dieslami to mam coraz mniejszą ochotę na zakup BMW z silnikiem diesla.

Coś czuję że muszę zacząć poszukiwania benzyny i zasadzić do tego LPG (jeśli będę chciał jeździć ekonomicznie). I wydaje mi się że to będzie najlepszy z możliwych pomysłów :)

A jeśli BMW nie będzie nadawać się do LPG - trzeba będzie przeskoczyć na srebrną gwiazdę

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Jakie przeboje z dieslami,dobrze już ktos powiedział tu trzepią wpisy ci którym coś kuleje a na rynku 98% to disle od 520,525,530,535 i jeszcze jak to w PL kupione jako okazje.Kolega kupił tanio z wadą wiec w czym problem pojedzie do kogos kto sie naprawde zna zrobią mu i bedzie latał i latał.

hej

czy kupisz benzyne czy diesla i tak swoje w auto wlożysz

Opublikowano

Ja jak kupilem auto to odrazu wymienilem baterie na nowa.Czy w bmw trzeba cos jeszcze zrobic gdy zmieniasz aku?

Rozmawialem z kilkoma wlascicielami e61 e60 to kazdy mowil ze zajeb....e auto tylko problemy z elektronika.

A ten szkop powiedzial mi wprost ze cos sie dzieje i ze jak chcem to ja sprzeda na ebayu! ale na tyle jast wporzadku ze zaplaci za diagnoze w servisie.........zobaczymy....

Opublikowano
po wymianie akumulatora ponoć trzeba zrobić adaptacje po podłączeniu kompa inaczej aku może sie dziwnie zachowywac.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
oczywiście, że powinna być zrobiona adaptacja, teoretycznie nawet gdy wymieniasz na taki sam akumulator.

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wlasnie jestem po powrocie z servisu bmw i dalej nic...

2h sprawdzania i sie tylko dowiedzialem ze niema zadnych bledow mechaniczny.Pracownik servisu powiedzial ze wszystko jest ok(przeplywka ,turbo)adaptowal baterie.ten sensor bateri tez zrobil.

przejechal sie i powiedzial ze jest ok.

Dodal ze mam chip software i ze jak chcem to musze zrobic cos typu wgrac nowego softa bo to moze byc przyczyna.(ale czy napewno to on tego nie jest pewny).

Gdy jechalem do niemiec wszystko bylo ok ale dzisiaj rano znowu brak mocy!szok i zapalila sie kontrolka battry chager high cos takiego ale juz jest ok.

Do servisu niedalo rady wejsc zeby zobaczyc co tam robia tylko kawa i czekasz.(lipa)

co dalej........?

Opublikowano
Czy ktos wie czy mozna zmienic orginalne radio na normalnego cd typu pionner i jak to bedzie wygladalo w praktyce?chodzi mi czy radio bede dalej sterowal i drivem.?zaslepke juz kupilem.dzieki