Skocz do zawartości

323i Coś sie stalo z silnkiem ? FILM- prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samochod e46 323 bez lpg

Siemka. Od 4-5 dni mam maly problem z samochodem. Mianowicie podczas odpalania samochodu po calej nocy w garazu przez okolo 15 moze 20 sek samochod wydaje lekki pisk,gwizd z silnika badz jego okolic. PO tym czasie gwizd ustepuje i sillnik pracuje normlanie. Nie ma zadnych falowan , szarpniec podczas jazdy , spadkow mocy , kopcenia. Samochod pali na dotyk ale tak jak mowie silnik wydaje lekki gwizd ktory szybko ustepuje. Gdy gasze silnik i pale 2 raz to juz tego nie ma .........

Myslalem ze moze paski sa wilgotne ale raczej wszystko w normie., Pasek alternatora tez wydaje mi sie ok .

Ma ktos pomysl co to moze byc i co powinienem sprawdzic? Powtarzam dzieje sie to tylko po calej nocy i odpalaniu samochodu tylko na zimnym . Jak juz np pojezde troszke i zostawie auto na 5-6 godzin to podczas ponownego rozruchu nie ma tego problemu..

udalo mi sie nagrac filmik. Dodam ze z kazdym dniem pisk jest coraz mniejszy i krotszy. Trudno dokladnie zlokalizowac moejsce tego pisku. Nie wiem czy to ma znaczenie. Ale dzieje sie tak od czasu kiedy gruntownie umylem samochod i tak sie zastanawiam ze moze gdzies woda podeszla. Ma ktos jakis pomysl co jeszcze powinienem sprawdzic .

POnizej film

Chodzi mi o ten dzwiek od 13 sek do 18 sek potem ustepuje

nie wyglada mi to na pasek :///

Opublikowano

Kumpel zasugerowal mi ze moze byc coz z rolka nie tak

Moze mi ktos powiedziec co to za czesc na zdjeciu bo wydaje mi sie ze jakby z tychokolic to bylo slychal albo poprosty ten gwizd tak pulsuje z "dolu" bo ciezko 1 znacznie okreslic skad on dochodzi

http://img10.imageshack.us/img10/7707/beztytuukqw.jpg