Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam takie pytanie czym sie różnią zderzaki w sedanie przed i po lifcie? Bo teraz mam teraz zderzak bez pdc a czujniki mam i cala instalacje tez tylko mi brakuje zderzaka. Szukam takiego z czujnikami i sie jeszcze zastanawiam czym sie roznia sedan coupe ? rozmiar czy co innego? Jak by ktos miał zderzak po lifcie z pdc z okolic warszawy prosze o kontakt na pw.
E46 320d sedan black
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego jak masz sedana po lifcie to kup zderzak od sedana po lifcie i wszystko !!!

A w sedanie po lifcie aby mieć czujniki w zderzaku wymienia sie tylko listwę ochronną na taką z otworami pod czujniki.

A czym sie różnią auta przed i po-liftowe, jak montowane sa czujniki dowiesz się wysilając sie troszeczkę

przeglądając kilka aukcji na allegro z samochodami BMW e46.

Opublikowano
chodzi o to ze nie moge znalezc zderzaka po lifcie i sie zastanawialem aby zmienic na taki z przed liftu
E46 320d sedan black
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to jak pójdziesz na skróty to potem będziesz się "woził" wynalazkiem. Bo jednak zderzaki to istotna część wyróżniająca auto po liftingu. Zderzaki tył/przód są stylistyczną całością i robienie mixa nie przyniesie dobrych efektów. Do tego przy sprzedaży auta będziesz się tłumaczył "co było robione" z autem.

Powtórzę się, do założenia PDC potrzebujesz tylko listwę ochronną na zderzak, NIE cały zderzak. Mało tego, przy odrobinie wysiłku można całkiem estetycznie umieścić czujniki w listwie robiąc otwory samemu.

Podejrzewam, że taniej i szybciej niż ładny zderzak kupisz nową listwę w ASO.