Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów!

przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnego problemu.

Auto nie odpala. Dodam, że aku jest naładowany, auto użytkowane jest codziennie, temperatura też nie ma wpływu. Przekręcam kluczyk, zaświecają się wszystkie kontrolki i nic...Rozrusznik nie reaguje w ogóle. Podejrzewam problem z immobilaizerem .

Z góry dziękuje za cenne rady.

Opublikowano

A slychac takie "cyk" ze bendiks odbija??

Mi rozrusznik padl i z tego co widzialem to juz kiedys byl zmieniany.

Opublikowano
szczotki na rozruszniku 99,99% jak to by było immo to powinien kręcić tak mi się wydaje u mnie były szczotki . Ja stawiam na szczotki jak masz kanał to spróbuj puknąć w rozrusznik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli nie ma zadnej reakcji, nawet cykniecia to na 100 % immobiliser, miałem podobny problem tzn. po przekreceniu kontrolki sie zaswiecaly ale dalej nie bylo zadnej reakcji i winowajaca okazal sie wlasnie immobiliser.
Opublikowano
niestety nie ma nawet "cyknięcia". ciekawe jest to, że potem normalnie odpalił i działał bez zarzutu cały dzień. teraz po wieczornej próbie nie daje oznak życia.
Opublikowano
i tak miałem ja po dwuch dniach jak wsiadłem to odpalił i tak przez kilka razy aż w końcu STOP jak teraz ci nie pali to niech ktoś cię zaciągnie to wtedy będziesz wiedział co jest jak zapali to rozrusznik jak nie to immo
Opublikowano
i tak miałem ja po dwuch dniach jak wsiadłem to odpalił i tak przez kilka razy aż w końcu STOP jak teraz ci nie pali to niech ktoś cię zaciągnie to wtedy będziesz wiedział co jest jak zapali to rozrusznik jak nie to immo

i co miałeś walnięte? rozrusznik czy immo ?

Opublikowano
rozrusznik a dokładnie szczotki masowe dwie całkiem się starły , a próbowałeś na pucha zapalić dodam że ja mam automat i mi było trudniej zaciągnąć ale się udało i dla tego od razu wiedziałem że to rozrusznik
Opublikowano
rozrusznik a dokładnie szczotki masowe dwie całkiem się starły , a próbowałeś na pucha zapalić dodam że ja mam automat i mi było trudniej zaciągnąć ale się udało i dla tego od razu wiedziałem że to rozrusznik

odpaliłeś automata na pych? :shock:

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano
sprawa wygląda jeszcze dziwniej. w dzień, gdy stoi w słońcu pali bez problemu, wieczorem usterka znowu się ujawnia. jakieś sugestie?ps. skrzynia- manual