Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
F.U.C.K... gościu trochę przyciął bo wystawił te felgi na Allegro (1799!), w komplecie z oponami (2999!), ale poza tym prowadzi normalny warsztat i sprzedaż opon i alu. I oczywiście mimo, że zamówiłem je u niego na Allegro to on zdążył je wcześniej sprzedać live. Podczas rozmowy telefonicznej po południu usłyszałem "bo nie zadzwonił Pan rano się upewnić czy są dostępne". Myślałem, że mu przez słuchawkę zdzielę - jakby spojrzał na telefon to by widział 4 nieodebrane połączenia. Grrrr... A taka okazja była - podobno koleś się napalił na jakiś model 19" u nich, odebrał nową trójkę w salonie, podjechał tylko do nich i od razu zmieniał na 19", a o tych nie chciał nawet słyszeć :|. Ze zdjęć było nawet widać, że felgi ideał, a na oponach jeszcze kolorowe paski były (przebieg 25km) - także komplet nówka...

Ale jakieś kobiszcze spod Wrocławia mnie ubiegło bo jak zobaczyło ten komplet to bez niego nie chciało wyjść (trudno się dziwić...). I co takiemu "super sprzedawcy" teraz zrobić? Ma koleś 1 komentarz i... umówmy się - na pozytyw nie zasługuje. F.U.C.K. (jeszcze raz!).

witam powiem tak ja bym sie w.............ze hej, nie lubie takich sprzedawcow jezeli wystawia aukcje na aledrogo to niech obserwuje aukcje wtedy konczy aukcje i sprzedaje poza ,czlowiek sie napali zalicytuje wygra a tu zonk i to nie jest tlumaczenie z jego strony ze ty nie dzwoniles sie upewnic, zdecydowanie negatyw bez zadnego ale

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dla mnie tylko niezrozumiale jest to że:

1. facet handlujacy fegami nie zdaje sobie sprawy ile za takie cos moze dostac, to przeciez nie chinszczyzna :) i spokojnie 2 tysiace z fegami mogl wziac wiecej :) ale to juz jego sprawa :)

2. jak ktos moze kupic nowe bmw z salonu i od razu pojechac sprzedac felgi i zalozyc inne :)

a pewnie na zime bedzie kupowal znowu 17" :D

to musialbyc specyficzny przypadek :)

co najwyzej neutral sie nalezy z objasnieniem calej sprawy, ale z drugiej strony nic nie napisal ze przed zalicytowaniem nalezy zadzwonic celem sprawdzenia ich dostepnosci :) i co za tym idzie moglbys walczyc o swoje i kolesias powinien zalatwic identyczny zestaw w identycznym stanie :)

Opublikowano
i co za tym idzie moglbys walczyc o swoje i kolesias powinien zalatwic identyczny zestaw w identycznym stanie :)

Jedyne co go ratuje, że akurat teraz te 3k mi trochę "zawadzało" i musiałem je na szybko zorganizować (stąd tym większa moja złość była gdy już kasę skołowałem, a gość mówi, że "sorry"...). Ogólnie - amator (jeśli chodzi o sprzedaż na Allegro)... A mi teraz będzie szkoda każdej złotówki ponad 1800 gdy już za taką kasę mogłem nowy felunek dostać - buuuuu...

Ale, ale... wcale nie jest powiedziane, że za dwa tygodnie się nie rozmyślę i akurat kasa będzie pod ręką... Na razie go poprzeciągam, zagadam ze znajomą z Allegro i się dowiem jakie mam szanse naciągnąć gościa - ma dostęp, niech kombinuje.

Edit: cholerka, właśnie zauważyłem (pisząc maila do Allegro), że te kapcie to były RSC :-) - ok. (min.) 660zł szt. jak szybko sobie sprawdziłem. Jakiś wariat - za 3k chciał pchnąć zestaw wart 6,6k... No teraz to mu już nie odpuszczę :P

Opublikowano
i co za tym idzie moglbys walczyc o swoje i kolesias powinien zalatwic identyczny zestaw w identycznym stanie :)

Jedyne co go ratuje, że akurat teraz te 3k mi trochę "zawadzało" i musiałem je na szybko zorganizować (stąd tym większa moja złość była gdy już kasę skołowałem, a gość mówi, że "sorry"...). Ogólnie - amator (jeśli chodzi o sprzedaż na Allegro)... A mi teraz będzie szkoda każdej złotówki ponad 1800 gdy już za taką kasę mogłem nowy felunek dostać - buuuuu...

Ale, ale... wcale nie jest powiedziane, że za dwa tygodnie się nie rozmyślę i akurat kasa będzie pod ręką... Na razie go poprzeciągam, zagadam ze znajomą z Allegro i się dowiem jakie mam szanse naciągnąć gościa - ma dostęp, niech kombinuje.

Edit: cholerka, właśnie zauważyłem (pisząc maila do Allegro), że te kapcie to były RSC :-) - ok. (min.) 660zł szt. jak szybko sobie sprawdziłem. Jakiś wariat - za 3k chciał pchnąć zestaw wart 6,6k... No teraz to mu już nie odpuszczę :P

masz racje tez bym nie odpuscil zobaczymy co z tego wyjdzie daj znac.pozdrawiam

Opublikowano

masz racje tez bym nie odpuscil zobaczymy co z tego wyjdzie daj znac.pozdrawiam

Zobaczymy, zobaczymy - na wiele nie liczę, ale wczoraj gadałem ze znajomym, który kiedyś miał podobną akcję jako sprzedawca (aut) i nie zdążył cofnąć aukcji z autem, które było już klepnięte przez kogo innego. Musieli sprzedać gościowi z Allegro. Pytanie tylko jak ten kolo ma teraz załatwić taki nowy komplet, ale to nie mój problem (zawsze mogę mu zorganizować adres najbliższego dla niego dilera BMW i niech peceluje za nowe buty, hehe).

Trzymam kciuki bo lubie piwo :lol:

O piwo się nie bój - będzie felunek, będzie i piwo :P

Opublikowano

to troche wiecej niz 6k6, felgi w ASO 5k7, opony na opony.pl 3k2 czyli razem 8k9

Opublikowano
Wg mnie tak - są oryginalne. I to w niezłej cenie.

tylko cena jest jak za malowane albo porysowane niemalowane :)

niech ktos zadzwoni i wypyta bo sam z ciekawosci to zrobie :P

Opublikowano

Andreas, tylko mi ich nie podkup :wink: Od rana się nie mogę pod podany numer dodzwonić .

Pozdrawiam

Opublikowano
Andreas, tylko mi ich nie podkup :wink: Od rana się nie mogę pod podany numer dodzwonić .

Pozdrawiam

no dobra, choc mialem juz pomysl na szybki zarobek jesli bylaby to prawda :)

ale w takim razie odpuszczam, ale za to stawiasz piwo :)

Opublikowano
Andreas, spoko :8) Z ciekawości, dodzwoniłeś się pod numer podany w ogłoszeniu ?
Opublikowano
Pany, trzeba było zabrać się za szukanie na początku roku, wybór był duży i można było się potargować :-) Udało mi się zakupić prawie nowe 17 (przebieg nie większy niż 2 może 3 tys km) z oponami continental sportcontact 2 RSC na 100% oryginał w cenie 2900zł brutto :-) Jestem super zadowolony z przebiegu transakcji jak też zakupionego towaru :-) A co do nieuczciwości na allegro to bym się szczypał tylko zgłosił do allegro. Jak gość wystawił koła na allegro to nie może sprzedać poza, chyba że zakończy się aukcja. Nawet nie można napisać " zastrzegam możliwość zakończenia przed czasem z powodu wystawienia ogłoszenia w innych mediach". Za coś takiego wywalają ogłoszenie i mogą zawiesić konto. Rób aferę, ja bym nie popuścił :-) Powodzenia
Opublikowano
Andreas, spoko :8) Z ciekawości, dodzwoniłeś się pod numer podany w ogłoszeniu ?

nie probowalem nawet :D

ja juz komplety felg na zime i lato mam, wiec nie chce sie dodatkowo denerwac ze mozna bylo taniej, choc wedlug mnie z felgami jak z samochodami, okazji nie ma :)

gdyby bylo napisane ze uzywki to spoko, ale taka cena za nowe :)

w koncu tyle samo trzeba dac za chinskie podrobki :oops:

Opublikowano

No... Pan sprzedawca od kompletu za 2999 właśnie okazał swój poziom kultury i rozgarnięcia dzwoniąc do mnie, opie***ając mnie na czym ziemia stoi...

Cytując pokrótce: "Czy pan jest nienormalny? Czego pan nie rozumie? Powiedziałem panu, że sprzedałem felgi dwie godziny wcześniej w serwisie i nie mam ich już dla pana... Co tu jest niejasne?"

Dałem mu skończyć i na pytanie czy kiedykolwiek przeczytał regulamin Allegro i czy wie, że w momencie gdy zakupiłem u niego towar zawarliśmy umowę cywilno-prawną, z której on musi się wywiązać zaczął się bełkot w stylu: "Niczego pan ode mnie nie wyciągnie, może pan o tym w ogóle zapomnieć...". Po czym rzucił "Do widzenia" i się rozłączył :-).

A Alledrogo od poniedziałku nie dało odpowiedzi na moje zapytanie jakie prawa mi przysługują w tej sytuacji... Eh... powoli mi się odechciewa - może po Świętach nabiorę więcej energii na takie pierdoły... :nienie:

Opublikowano
ech, szkoda dialogu na takich ludzi...Zapewne gosc nie zrekompensuje Tobie niedoszlej transakcji ale nie odpuszczalbym ukarania go. Molestuj allegro niech naucza ludzi uczciwosci :-) Swoja droga nie poddawaj sie w szukaniu nowego kompletu. Wesolych Swiat
Opublikowano

Troszeczke na allegro siedze i wiem jak od środka to wygląda.

Ospiszą ci iz allegro nie jest stroną w transakcji ale zakup to umowa cywilno prawna i masz iśc z tym do sądu.

W dobie wprowadzenia niedawno e-sądu jest to opcja ciekawa bo i korzyści tez moga byc duże.

Warto jednak przed wystapieniem z pozwem wysłac oficjalne pismo z potwierdzeniem odbioru iz zgodnie z ..... dnia... nabyłeś.... Oczekujesz wydania towaru do dnia... w przeciwnym razie sprawa kierowana jest na drogę sądową. Takie pismo jest bardzo wważne dobie ewentualnej sprawy gdyz starałeś sie sprawe załatwić polubownie.

Odemnie napisze Ci ze sprawa 100% jest wygrana, kwestia tylko twojej chęci na złożenie pozwu. Towar zakupiony - towar ma byc wydany.

Nie wiem czy pamietacie sprawe Jeep-a który sprzedany był w podobny sposób - sąd nakazał wydanie auta a ze sprzedający juz je opchnął wczesniej, sam za swoje musiał kupic podobny egzemplarz i sprzedać taniej licytującemu. Podobnbo później dogadali sie na jakieś fajne odszkodowanie.

Jedno ode mnie - walcz, takich debili trzeba tepić. Niestety sam niejednokrotnie chciałem kupić jakaś częśc na allegro do auta. Kultura i sposób aukcji w dziale motoryzacja woła o pomstę do nieba. Ze o odpisaniu na e-mial nie wspomne - w 90% zapomnij. Dziwne ze w innych działach jest diametralnie inaczej.

P.s. Ostatnio wysłałem pytanie do pewnej hurtowni o zderzak używany. Dopisałem ze moge dopłacić, ale zalezy mi na idealnym stanie. Dostałem odpowiedz ze ......... mają taki w salonie BMW i tam mam jechać... :D

P.s. 2 Apropo felg - ja ostatnio kupiłem oryginały BMW 17, może nie jakieś piekne, z oponami pirelli RSC za ... 1000zł :P Gdy jednak zrobiłem na nich w tydzień 1000km i zdałem sobie sprawe ze czuje sie jak ping pong w samochodzie na tych oponach wytstawiłem je na allegro z checia kupna nowych. Sprzedałem za... 600zł a wiec felgi wyszły mnie 400zł :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Pany, trzeba było zabrać się za szukanie na początku roku, wybór był duży i można było się potargować :-)

Ja szukam felg od dośc dawna, miałem upatrzone, taki model, nawet zdjęcie jest z aukcji :http://img265.imageshack.us/img265/5125/9027629611.jpg

Niestety aukcja się skończyła, a ja nie zapisałem nr do faceta itp . Wiem, że ma jeszcze kilka kpl ale nie ma czasu wystawić ( tak przynajmniej mówił przez tel ) . Login-u z Allegro też nie zapamiętałem :(

Pozdrawiam

Opublikowano

Niestety aukcja się skończyła, a ja nie zapisałem nr do faceta itp . Wiem, że ma jeszcze kilka kpl ale nie ma czasu wystawić ( tak przynajmniej mówił przez tel ) . Login-u z Allegro też nie zapamiętałem :(

Pozdrawiam

Mega lol :lol: :lol: :lol: :lol:

Przecierz login masz jak byk napisany na zdjęciu :norty: :norty: :norty:

Opublikowano

Pozdrawiam

Mega lol :lol: :lol: :lol: :lol:

Przecierz login masz jak byk napisany na zdjęciu :norty: :norty: :norty:

Hehee, jak ja mogłem tego nie zauważyć :)

Opublikowano
Ale na fotce masz nick z allegro w formie znaku wodnego "AGA_01" Poszukaj po nazwie uzytkownika. Sorki nie doczytałem czwartej strony i nie zauwazylem ,że juz ktos to podpowiedział- prosze o usuniecie posta.