Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Przymierzam się do zakupu nowego felunku na lato i upatrzyłem sobie model V Spoke 188 (17"). Oczywiście najpierw zajrzałem na Allegro i tam znalazłem trzy ciekawe aukcje:

http://moto.allegro.pl/item971251728_nowe_felgi_do_bmw_serii_1_3_e90_e46_kup_na_raty.html

http://moto.allegro.pl/item950139740_felgi_bmw_3_e90_e91_e92_e93_e36_e46_x3_wz188.html

http://moto.allegro.pl/item954830143_k461_s_17_5x120_bmw_e90_e91_e92_e93_bopss.html

Po dłuższym przyglądaniu się stwierdziłem, że te ostatnie to ni bata model 188 (chociaż sprzedawca pokazuje fotki oryginalnych felg na samochodach). Zastanawiam się nad oryginalnością dwóch pozostałych, a ponieważ pierwszy raz kupuję alu to proszę zorientowanych o pomoc - na co zwrócić uwagę (tym bardziej, że rozstrzał cenowy jest spory). Ktoś może wie po ile te felgi stoją u dilera i "na rynku"? TX.

Najbardziej pasuje mi (tak na czuja) aukcja pierwsza, ale cena jest fajna na ostatniej :P - przy czym obie są dużo tańsze (szczególnie ostatnia) od tej środkowej. W komentarzach użytkownika od tej najtańszej znalazłem wzmianki, że to nie oryginały (ale nie dotyczyło to tej konkretnej felgi), ale kto to tam wie...

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dobra, coś już wiem. Ostatni model (ten za 1699) nie ma nic wspólnego z oryginałem. To chiński towar produkowany przez http://www.zentwheel.com/index.htm. Wprawdzie nie ma tego modelu na ich liście, ale info od sprzedawcy było wymowne: "Felgi są produkowane przez Amerykański koncern z fabrykami w Azji posiadają certyfikaty VIA, ISO 9001-2000. Felgi są firmy ZENT". Nic więcej mi nie jest do szczęścia potrzebne - tych nie kupię... Brakuje im zresztą "kanta" jaki ma oryginał. Ciekawe jak z pozostałymi - co sądzicie? Są ori?
Opublikowano
Super odpowiedź... a po czym to poznajesz (poza ceną)?

Hello,

podjedź do byle jakiego salonu BMW i weź katalog sobie akcesoria do BMW 3 ..........MASZ TAM WSZYSTKIE ORYGINALNE WZORY I ROZMIARY W JAKICH ONE WYSTĘPUJĄ ....A jeśli ktoś sprzedaje wzór w rozmiarze który nie występuje w katalogu BMW ....to masz odpowiedź :cool2:

Pzdr. :cool2: :D

Opublikowano

podjedź do byle jakiego salonu BMW i weź katalog sobie akcesoria do BMW 3 ..........MASZ TAM WSZYSTKIE ORYGINALNE WZORY I ROZMIARY W JAKICH ONE WYSTĘPUJĄ ....A jeśli ktoś sprzedaje wzór w rozmiarze który nie występuje w katalogu BMW ....to masz odpowiedź :cool2:

O! I tu cenna rada :-). Podziękował...

Opublikowano

A po co gdzieś jeżdzić.

Z tyłu felgi wybity bedzie oryginalny numer i logo BMW - podróby tego nie mają - to tak na szybko zeby sprawdzić. Było o tym k9ilka wątków niżej :search:

Aha kolego puma - ja wiem ze ktoś może byc ok jako sprzedawca ale smierdzi to reklamą. Polecaj to na PW lub w odpowiednim dziale bo póki co juz w 2 czy 3 wątkach widziałem reklame tego gościa.

Opublikowano

tylko aukcja numer 2 powinna byc oryginalna

choc dla pewnosci trzeba by bylo sprawdzic od wewnatrz

pozostale podroby zdecydowanie

ogolnie za 2000 nowych nigdy nie kupisz ori

no chyba ze krojone :)

Opublikowano
za 2 koła to sie kupuje używki ori, za 1600-1800 PLN nówki to zapomnij

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
No zdałem sobie właśnie sprawę, że oryginały nowe są trochę poza moim zasięgiem (albo raczej rozsądkiem) finansowym. Ale to dobrze... bo w międzyczasie wynalazłem zdjęcia (real photo) mojego auta na tych "upatrzonych" 188 i szkaradztwo... Teraz mam upatrzony inny model: http://moto.allegro.pl/item963621889_oryginal_bmw_e90_e46_17_cali.html, ale choinka za 2,7k to już nowe mogłyby być (a skoro gość nie pisze, że nowe to na bank nie są :( ), a z kolei używek takich w rozsądnej cenie - 1,5-2k nie znalazłem... Nic, będę szukał :-) - dzięki za rady!
Opublikowano

A po co gdzieś jeżdzić.

Z tyłu felgi wybity bedzie oryginalny numer i logo BMW - podróby tego nie mają - to tak na szybko zeby sprawdzić. Było o tym k9ilka wątków niżej :search:

Aha kolego puma - ja wiem ze ktoś może byc ok jako sprzedawca ale smierdzi to reklamą. Polecaj to na PW lub w odpowiednim dziale bo póki co juz w 2 czy 3 wątkach widziałem reklame tego gościa.

Drogi Klubowiczu ( doradco d/s reklamy ).....odnośnie uwagi na temat mojej niby krypto-reklamy , sądze że twoje argumenty są z d...py ( z pełnym szacunem ) gdyż mój link miał za zadanie wskazanie różnic między obręczami ORI a shitem z Chin.......kazdy link z zamieszczonymi tu i gdzie indziej felgami to właściwie dla Ciebie powinna byc reklama w takim razie a nie porady i ochrona klubowiczów przed zakupem shitu.

Po drugie to już lepiej promować produkty BMW niż felgi z Korei ( moim zdaniem )

Po trzecie to jak masz obiekcje to pisz PRIV

Po czwarte - zaprzeczasz tu jednej z zakładek np. WARSZTATY I SERWISY GODNE POLECENIA - A TO NIBY CO JEST NIE REKLAMA???? A może handlujesz felami i chcesz mieć monopol i boisz się dobrej konkurencji?..........nie wiem ale twoja uwaga była nieprzemyślana .

Ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj marketing kuleje u ciebie :norty:

Bez obrazy PUMA1977

Opublikowano
No zdałem sobie właśnie sprawę, że oryginały nowe są trochę poza moim zasięgiem (albo raczej rozsądkiem) finansowym. Ale to dobrze... bo w międzyczasie wynalazłem zdjęcia (real photo) mojego auta na tych "upatrzonych" 188 i szkaradztwo... Teraz mam upatrzony inny model: http://moto.allegro.pl/item963621889_oryginal_bmw_e90_e46_17_cali.html, ale choinka za 2,7k to już nowe mogłyby być (a skoro gość nie pisze, że nowe to na bank nie są :( ), a z kolei używek takich w rozsądnej cenie - 1,5-2k nie znalazłem... Nic, będę szukał :-) - dzięki za rady!

Kupilem je tez u tego goscia

az mi sie nie chce wierzyc ze ma jeszcze jeden komplet wiec warto sie spytac

ogolnie felgi ciezko dostepne bo to od wersji poliftowej

felgi od niego sa malowane, na pewno nie nowki :)

ale jakies 2 miesiace temu byly za 1750 u innego

tylko szybko poszly

Opublikowano

Kupilem je tez u tego goscia

az mi sie nie chce wierzyc ze ma jeszcze jeden komplet wiec warto sie spytac

ogolnie felgi ciezko dostepne bo to od wersji poliftowej

felgi od niego sa malowane, na pewno nie nowki :)

ale jakies 2 miesiace temu byly za 1750 u innego

tylko szybko poszly

O! A możęsz zrobić fotkę jak to wygląda po tym malowaniu? Jak przeszły wyważanie? Były spawane czy "tylko" malowane? Z góry dzięki!

Opublikowano
O! A możęsz zrobić fotkę jak to wygląda po tym malowaniu? Jak przeszły wyważanie? Były spawane czy "tylko" malowane? Z góry dzięki!

Ogolnie zle nie jest, choc pare mini zaciekow zauwazylem, choc sa w takich miejscach ze normalnie niewidoczne :)

spawane nie byly, pewnie malowane po ranty porysowane byly

http://i41.tinypic.com/otddl0.jpg

Opublikowano

Serdecznie podziękował. Felga - na zdjęciu - wygląda jak nówka sztuka. Umówmy się - za 20km w deszczu nie będzie i tak nic widać ;-), a - ja przynajmniej - co tydzień auta nie myję więc jakiś mały zaciek mi nie straszny od wewnętrznej strony etc.

Nie zmienia to faktu, że 2,7k, które gość chce teraz to za dużo za "uszlachetnianą" sztukę. Do 2k dałbym radę dać - za 2,7 chciałbym już komplet ori z niedużym przebiegiem (może za dużo chcę...?).

Opublikowano
Umówmy się - za 20km w deszczu nie będzie i tak nic widać ;-)

tego akurat nie zrozumiałem, w sensie że chcesz je zobaczyc u mnie na żywo?? :)

Nie zmienia to faktu, że 2,7k, które gość chce teraz to za dużo za "uszlachetnianą" sztukę. Do 2k dałbym radę dać - za 2,7 chciałbym już komplet ori z niedużym przebiegiem (może za dużo chcę...?).

Ja to wzialem na fakture wiec wrzucilem w koszty, stargowalem ppo ciezkich bojach na 2600, czyli netto wyszlo mnie troche ponad 2100 :)

Opublikowano

:-) - chodziło mi o to, że przy polskich brudnych drogach, po chwili felgi (i całe auto) jest bardzo brudne i nie będzie widać zacieków po malowaniu.

A jest opcja żeby je zobaczyć? :-) W sumie można by się spiknąć bo też z WLKP jesteś - skąd dokładnie?

Ja to wzialem na fakture wiec wrzucilem w koszty, stargowalem ppo ciezkich bojach na 2600, czyli netto wyszlo mnie troche ponad 2100 :)

No jeśli wystawia fakturę bez dokładania żadnej kasy to wychodzi w sumie niewiele ponad 1,8k (pamiętaj, że oprócz VATu de facto odliczasz też podatek dochodowy...). A to już cena do zniesienia - muszę to zatem przemyśleć - myślałem, że z gościem jest z ręki do ręki...

Opublikowano

:-) - chodziło mi o to, że przy polskich brudnych drogach, po chwili felgi (i całe auto) jest bardzo brudne i nie będzie widać zacieków po malowaniu.

zdecydowanie sie zgadzam :)

A jest opcja żeby je zobaczyć? :-) W sumie można by się spiknąć bo też z WLKP jesteś - skąd dokładnie?

miejscowość konin :] a;e tez sporo czasu spedzam w koszalinie i poznaniu :)

muszę to zatem przemyśleć - myślałem, że z gościem jest z ręki do ręki...

spokojnie mozna sie z nimi dogadac, tylko trzeba byc twardym :)

proponuje numer plusowski, Pani jest sympatyczna i skora do pertraktacji ;)

Opublikowano

miejscowość konin :] a;e tez sporo czasu spedzam w koszalinie i poznaniu :)

No to na priv może się zgadamy żeby tutaj innym forum nie zaśmiecać...

muszę to zatem przemyśleć - myślałem, że z gościem jest z ręki do ręki...

spokojnie mozna sie z nimi dogadac, tylko trzeba byc twardym :)

proponuje numer plusowski, Pani jest sympatyczna i skora do pertraktacji ;)

Jak jest pani to się dogadam :P - najwyżej podjadę do niej i na żywo z kobietami zawsze łatwiej sprawę załatwić, hehe.

Opublikowano
No to na priv może się zgadamy żeby tutaj innym forum nie zaśmiecać...

no to w razie w czekam na pw :)

najwyżej podjadę do niej i na żywo z kobietami zawsze łatwiej sprawę załatwić, hehe.

szczegolnie ze odnioslem wrazenie ze lubi mezczyzn dosc znacznie :)

ciekawi mnie tylko czy naprawde jeszcze maja je bo w koncu mieli tylko jeden komplet a raczej to nie sa felgi latwe do znalezienia

Opublikowano

Hmmmmmmmm... Ale gratka... Tylko user ma aż 1 punkt :| więc zakup na własne ryzyko, grrr... Dzięki za info - spróbuję wybadać gościa.

Edit: no to komplet z oponami BRIDGESTONE POTENZA RE050A 225/45R17 91Y 2009 ROK zakupiony... Ciekawe, ciekawe co z tego będzie, ale kurde za tą kasę to ciężko sam felunek nabyć, a co dopiero z taką gumą...

Azajec: jak wszystko będzie OK to masz u mnie DUUUUŻE piwo...

Opublikowano

hehe daj koniecznie znac jak sie wszystko zakonczylo

to ile Cie z oponami wyszlo tak z ciekawosci, jesli opony tez od niego:)

nie wiem czy ktos sie nie znal na cenach czy wlascicel bmw mial nadmiar pieniedzy:)

trzymam kciuki :)

Opublikowano

F.U.C.K... gościu trochę przyciął bo wystawił te felgi na Allegro (1799!), w komplecie z oponami (2999!), ale poza tym prowadzi normalny warsztat i sprzedaż opon i alu. I oczywiście mimo, że zamówiłem je u niego na Allegro to on zdążył je wcześniej sprzedać live. Podczas rozmowy telefonicznej po południu usłyszałem "bo nie zadzwonił Pan rano się upewnić czy są dostępne". Myślałem, że mu przez słuchawkę zdzielę - jakby spojrzał na telefon to by widział 4 nieodebrane połączenia. Grrrr... A taka okazja była - podobno koleś się napalił na jakiś model 19" u nich, odebrał nową trójkę w salonie, podjechał tylko do nich i od razu zmieniał na 19", a o tych nie chciał nawet słyszeć :|. Ze zdjęć było nawet widać, że felgi ideał, a na oponach jeszcze kolorowe paski były (przebieg 25km) - także komplet nówka...

Ale jakieś kobiszcze spod Wrocławia mnie ubiegło bo jak zobaczyło ten komplet to bez niego nie chciało wyjść (trudno się dziwić...). I co takiemu "super sprzedawcy" teraz zrobić? Ma koleś 1 komentarz i... umówmy się - na pozytyw nie zasługuje. F.U.C.K. (jeszcze raz!).