Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mówisz że 15" nie przykręce do 318D? założyłem wczoraj i pokręciłem kołem i nic nie tarło. A czy całe koło R16 ale ET np 35 albo 37 da się rade założyć? Bo oryginał mam chyba z ET 42?

To 15" kolo zakladales na tyl i na przod i bylo OK? :shock:

Tak, R16 ale ET np 35 albo 37 da rade zalozyc.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Dzisiaj odebrałem dojazdówke (oczywiscie z allegro) typowy rozmiar 115/90/16 od e46.(wszyscy podaja,że taki rozmiar pasuje do e90) Mocno sie zdziwiłem,że kólko ma o 3 cm. srednicę mniejszą niz pozostałe koła (zima 205/55/16 i lato 225/45/17). Co bedzie sie działo jesli jedno kołko bedzie mniejsze o 3 cm.od pozostałych poza sygnalizatorem cisnienia w oponach? Mam nadzieje, że nigdy nie będę musiał go użyć.

Dzisiaj rozmawialem z fachowcem od koł. Co do dojazdowki 16" to: uzywam dystansów 15 i 20 mm, na kołach letnich i zimowych a śruby używam te same, dłuższe. Wiec dojazdowka z dystansem wejdzie bezproblemowo. Fachowiec powiedział, że na krotkim odcinku jazdy (do wulkanizatora) 3 cm róznicy na srednicy koła nie wpłynie na potrzebe awaryjnej jazdy. (oczywiscie komputer bedzie wariował). Jestem troche uspokojony ale kapec bedzie nieporządany. :wink:

Opublikowano
Mówisz że 15" nie przykręce do 318D? założyłem wczoraj i pokręciłem kołem i nic nie tarło. A czy całe koło R16 ale ET np 35 albo 37 da się rade założyć? Bo oryginał mam chyba z ET 42?

To 15" kolo zakladales na tyl i na przod i bylo OK? :shock:

Tak, R16 ale ET np 35 albo 37 da rade zalozyc.

Tak rpóbowałem założyć dojadówkę T125/90 R15 i na przód pasuje jest ok 2 mm wolnego miejsca od zacisku, antomiast na tył sie nie da założyć. Mówie o E90 318D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Tak, ale zerknij jeszcze na ET czy jest OK.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.