Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam . Proszę o pomoc . Jak wymienić uszczelniacz tylnego mostu - tam gdzie wychodzi półoś , co trzeba rozkręcić . Czy ktoś z kolegów wie może jaki tam jest uszczelniacz. Dyfer bez szpery , sedan , 1.8 , 05.1996r . Z góry wszystkim dziękuje i Pozdrawiam Edytowane przez Adam12345
Opublikowano

odkrecasz stabilizator (z jednej strony wystarczy ) ,dolną śrubę amortyzatora tak żeby koło maksymalnie poszło w dół i jedna dolną śrubę wahacza lub drążka (będziesz widział dlaczego nie mozesz odsunąć półosi) potem chyba 6 śrubek z przegubu i tyle.

Wszystkie dyfry maja ten sam uszczelniacz w sklepie daja rade

Opublikowano
Odkręcam przegub od strony dyfra i zostaje zabierak i chodzi mi o ten zabierak (flansza) , on jest przykręcany czy tylko się go wyciąga czy trzeba odkręcić element nr.4 ? Czy uszczelniacz którego potrzebuje to jest nr .6 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA91&mospid=47437&btnr=33_0462&hg=33&fg=10 Będe wymieniał tuleje pływające i chce od razu wymienić ten uszczelniacz . Byłem u mechanika i powiedział że ten zabierak jest przykręcany ! i coś mi tu nie pasuje ! Dlatego pytam. Jeżeli jest to ten uszczelniacz czy warto go kupić ? http://allegro.pl/item950288827_uszczelniacz_simering_44x67x10_corteco_010_20317.html
Opublikowano
Ten "flansz- zabierak" jest tylko wsunięty, Należy go wyciągnąć a żeby wyciągnąć musisz miec miejsce a żeby miec miejsce musisz odkrecic to co wyzej napisałem. Jak wyciągniesz "flansz- zabierak" masz dostęp do uszczelniacza Ja zakładałem corteco i jest ok
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam! czeka mnie taka sama wymiana i mam pytanie odnosnie tego zabezpieczenia, ktore jest w komplecie z uszczelniaczem (kupiłem oryginał BMW) Czy on w jakis sposób blokuje zbierak przed wysunieciem?? w ktorym miejscu sie znajduje?? (miedzy ktorymi elementami na rysunku realoem?) bede wdzieczny za odpowiedz
Opublikowano
witam! jestem juz po wymianie uszczelnienia mostu na połosi, nie jest to takie skomplikowane i jakby ktos potrzebowal rady chetnie pomoge. pozdrawiam