Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po rozkodowaniu VINu mam 2 pytania:

522 XENON LIGHT - to są Bi-xenony czy nie?

524 ADAPTIVE HEADLIGHTS - jak uaktywnić tą funkcję? Zakręty doświetlane są halogenami czy xenony są skrętne?

Z góry dziękuję,

Pzdr

• Moderatorzy
Opublikowano

ad.1 ) To są bixenony bo inne nie są stosowane

ad.2) Masz doświetlanie zakrętów przez xenony. Aktywuje się to przez iDrive oraz ustawia przełącznik świateł na A (max. w lewo). W instrukcji pojazdu jest to opisane.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Moderatorzy
Opublikowano
Jeszcze taka informacja: Jeżeli jest coś nie tak z funkcją doświetlania to led w przełączniku ,w pozycji Auto miga...

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Przejrzałem instrukcję obsługi i opcje w idrive i nie mogę znaleźć informacji jak uruchomić doświetlanie. Przełączam włącznik świateł w lewo ale światła nie zaczynają doświetlać.

Ponadto w ciągu dnia mając przełącznik świateł na Auto xenony nie zapalają się. Więc nie można jeździć na tej opcji...??

Pozdrawiam,

Opublikowano

Cześć, można tylko musisz wejść w opcje na iDrive car/tyres -> light i zaznaczyć day running lights i będą cały czas świecić.

Powiedz mi jak rozkodowałeś na podstawie vinu dane samochodu?Jjest od tego jakaś stronka w internecie? Jeśli tak to mógłbyś mi ją podesłać.

Pozdr.

Opublikowano

Dzięki, musze to dzisiaj zobaczyć.

Nie, napisałem maila do ASO Smorawinski w Poznaniu z prośbą o rozkodowanie VINu i po około godzinie dostałem pełną informację nt mojego auta.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Czy ktoś orientuje się gdzie się aktywuje to doświetlanie w Idrive? Włączam światła przełącznikiem na "auto", mam tą opcje w samochodzie, dioda mi nie miga więc nie widzi żadnego błędu a doświetlanie nie jest aktywne.

Kolega trzastek sugerował, że włącza się to dodatkowo w Idrive ale niestety nie mogę znaleźc tam nic takiego.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Doświetlania się nie aktywuje... Działa ono zawsze w pozycji przełącznika świateł na Auto i zapalonych światłach mijania. Dodatkowa uwaga- gdy samochód stoi to działa tylko doświetlanie w prawo, dopiero jak samochód ruszy to zaczyna działać również w lewą stronę. I jeszcze jedna uwaga- zewnętrzna lampa skręca się max 15 stopni a wewnętrzna 8 stopni, więc nie jest to ogromne doświetlanie :wink:

pozdr.

Opublikowano
Cześć, można tylko musisz wejść w opcje na iDrive car/tyres -> light i zaznaczyć day running lights i będą cały czas świecić.

Powiedz mi jak rozkodowałeś na podstawie vinu dane samochodu?Jjest od tego jakaś stronka w internecie? Jeśli tak to mógłbyś mi ją podesłać.

Pozdr.

Witam,stronka jest tez i to,tu na forum :D viewtopic.php?f=19&t=32825&start=2910 takze pewnie Ci tu pomogą :cool2:

pozdro

icon4.png
  • Moderatorzy
Opublikowano
Doświetlania się nie aktywuje... Działa ono zawsze w pozycji przełącznika świateł na Auto i zapalonych światłach mijania. Dodatkowa uwaga- gdy samochód stoi to działa tylko doświetlanie w prawo, dopiero jak samochód ruszy to zaczyna działać również w lewą stronę. I jeszcze jedna uwaga- zewnętrzna lampa skręca się max 15 stopni a wewnętrzna 8 stopni, więc nie jest to ogromne doświetlanie :wink:

pozdr.

Rzeczywiście się nie aktywuje...wystarczy ustawić w poz.A - sprawdziłem dziś. Z iDrive ustawia się czułość doświetlania. Sorry za złą informację. Po prostu tego nie zmieniałem od nowości :D

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska